1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahale etti

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yürümek  ve Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalede bulundu. İstanbul Valiliği, polislerce yapılan uyarılara karşı dağılmayan gruplarda bulunan 212 kişinin gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldığını duyurdu. 

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Kaymakamlıklarımızca 2911 Sayılı Kanun uyarınca alınan kararlara aykırı olarak toplantı ve gösteri yapmak amacıyla toplanan, güvenlik güçlerimizce yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve mukavemetle karşılık veren toplam 212 şahıs gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır” denildi.

İlk olarak Mecidiyeköy’de toplanan bir grup Taksim’e yürümek istedi. Polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Gruptaki yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Bir başka grup ise Beyoğlu Tarlabaşı’ndan sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Galatasaray Meydanı girişine gelen kitleye polis müdahalede bulundu. Eylemciler polis tarafından gözaltına alındı. Mecidiyeköy’den Taksim’e yürümek isteyen başka bir grup da polis müdahalesiyle karşılaştı.

Öte yandan sabah saatlerinde Hak-İş ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçi Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyesi bir grup Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakarak 1977 yılının 1 Mayıs’ında yaşamını yitirenleri anmıştı. Hak-İş, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde “Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın işçilerin bayramı” sloganı atarak çelenk bırakırken; DİSK ve beraberindeki grup da Kazancı Yokuşu’nda hayatını kaybedenlerin isimlerini okuduktan sonra Şişhane Parkı’na gitmişti.

Exit mobile version