2 Şubat koronavirüs tablosu: 100 bin seviyeleri aşıldı

Sağlık Bakanlığı, 2 Şubat 2022 tarihli koronavirüs tablosunu açıkladı. Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında rekor seviyelere ulaşıldı ancak Sağlık Bakanı panik yapılmamasını gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı, 2 Şubat koronavirüs tablosunu açıkladı. Omicron varyantı nedeniyle vaka sayıları hızla artarak rekor kırdı ve dün 100 bin rakamını geçen vakalar, bugün de 110 bin ile yeni bir rekor kırdı.

2 ŞUBAT KORONAVİRÜS TABLOSU

Açıklanan 2 Şubat koronavirüs tablosu verilerine göre 24 saatte 110 bin 682 yeni vaka tespit edilirken, 217 kişi hayatını kaybetti. Bir günlük toplam test sayısı 457 bin 885, iyileşen sayısı ise 86 bin 671 olarak açıklandı.

BAKAN KOCA’DAN UYARI: TEDBİRLERE UYUN

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İlk kez dün günlük vaka sayısı 100 binin üzerine çıktı. 100 bin gibi bir sayının bundan 6 ay, 1 yıl önceki anlamı ile bugünkü anlamı aynı değil. Vakalar genellikle Omicron kaynaklı ve hastalık hafif seyrediyor. Kişisel tedbirlere uyup, aşılarımızı yaptırarak bu tabloyu aşacağız.” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

“Yapılan örnekleme gen sekanslaması ile ülkemizdeki hemen hemen tüm vakaların OMICRON KAYNAKLI olduğu belirlenmiştir. Bilindiği gibi, Omicron varyantı hızlı yayılmakta, hastalık ise genellikle hafif seyretmektedir. Artan vaka sayıları salgın sürecinde BİR GERİYE DÖNÜŞ DEĞİLDİR.

Omicron kaynaklı günlük vaka sayısının 40 bine ulaştığı İSTANBUL’DA, son iki haftada günlük vaka sayısı 20.000’in altına inmiş durumdadır. Varyantın ilk yaygınlaştığı şehirlerden ESKİŞEHİR’DE de vakalar iki haftada 3’te 1 oranında azalmıştır. TÜM ŞEHİRLER İÇİN BEKLENTİMİZ BUDUR.

Hastane doluluk oranlarımız bazı illerde yüksek seviyelere ulaşsa da ülke genelinde servis yatakları doluluk oranı %57,8, yoğun bakım yatak doluluk oranı %68,7 ve solunum cihazı doluluk oranı %31’dir. Öngörümüz, mevcut seyrin hastane kapasitemizi zorlamayacağı şeklindedir.”

Exit mobile version