Avrupakent GYO halka arz ne zaman? Lot fiyatı ne olacak? Arz büyüklüğü ne kadar?

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz başvurusu SPK tarafından onaylandı. Peki şirketin halka arzı hangi tarihlerde yapılacak? Dağıtılacak lot sayısı ve fiyatı ne olacak? İşte detaylar...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan haftalık bültene göre bu hafta yalnızca bir şirketin halka arzına onay verildi. Buna göre Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin halka arzının kabul edildiği duyuruldu. Peki Avrupakent GYO halka arz ne zaman yapılacak? Lot fiyatı ne olacak?

SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, şirketin 335 milyon TL olan sermayesinin 400 milyon TL’ye artırımı sırasında oluşan 65 milyon TL pay ile mevcut ortaklardan Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait 23.621.365 TL, Süleyman Çetinsaya’ya ait 11.310.012 TL, Gökhan Çetinsaya’ya ait 32.286 TL, Nurcan Çetinsaya’ya ait 32.286 TL ve Serhan Çetinsaya’ya ait 4.051 TL nominal değerli C grubu paylar olmak üzere toplam 100 milyon TL payın satışı gerçekleştirilecek.

AVRUPAKENT GYO HALKA ARZ NE ZAMAN YAPILACAK?

Avrupakent GYO halka arzının büyüklüğü tam 5,5 milyar TL olarak açıklandı. Lot fiyatı 55,08 TL olarak belirlenen şirketin halka arzı onaylı izahnameye göre bireysele eşit dağıtım olarak gerçekleşecek. Şirketin halka arz tarihi ise henüz açıklanmadı.

SPK tarafından bu hafta sadece bir halka arz onayı geldi ve o onay da bir GYO şirketine verildi. Borsa İstanbul’da günlük işlem hacminin yaklaşık 100 milyar TL olduğu düşünülecek olursa, SPK tarafından verilen 5.508.000.000 TL’lik arz onayının büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır.

Öte yandan bazı yatırımcılar ise, bu onaylarla birlikte inşaat şirketlerinin para kazanacağını ancak bunun borsanın yükselmesine bir katkısı olmayacağı görüşünü paylaştı.

AVRUPAKENT GYO HAKKINDA

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., gayrimenkul, perakende, turizm ve sanayi sektörlerinde 46 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Artaş Holding’in iştiraki olarak, Süleyman Çetinsaya tarafından 2010 yılında kurulmuştur.

2023 yılı itibarıyla alışveriş merkezleri, rezidanslar ve diğer gayrimenkulleri ile ülkemizin en değerli portföylerinden birine sahip olan Avrupakent GYO, sahibi olduğu birbirinden kıymetli ve prestijli mülklerde %100’e yakın doluluk oranıyla faaliyet göstermektedir.

Exit mobile version