Benzine zam gelecek mi? Benzin kaç TL? 2021 güncel benzin fiyatları

Dolarda yaşanan artış sonrası araç sahipleri benzine zam gelecek mi diye merak etmeye başladı. Kuruşlarla zamlanan benzinle ilgili sosyal medyada 3 TL'lik zam iddiası gündeme geldi. Peki benzin kaç TL? İşte son dakika benzin zam haberleri ve güncel benzin fiyatlarının ayrıntıları...

Son dakika haberi: Benzine zam iddialarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde benzine 3 lira zam yapılacağı öne sürüldü. Peki benzine zam gelecek mi? Benzin kaç TL? Motorine zam mı gelecek? İşte 2021 güncel benzin fiyatları…

İngiltere’de yaşanan akaryakıt krizi, Türkiye’de doların 9 TL sınırını aşıp 9,17 TL’leri görmesi sonrası akaryakıt fiyatlarında da değişiklik yapılacağı beklentisine neden oldu. Çok sayıda araç sahibi, benzine yeni bir zam gelip gelmediğini araştırmaya başladı.

BENZİNE ZAM GELECEK Mİ?

14 Mayıs 2018 tarihinde enflasyonla mücadeleye yönelik alınan önlemler çerçevesinde uygulanmaya başlanan eşel mobil sistemi sayesinde, akaryakıt fiyatlarına yapılan zam ÖTV marjından karşılanarak artışın pompaya yansıması önlendi. Hatta benzin, motorin ve otogazda ÖTV oranı yüzde sıfır seviyelerine vardı.

Ancak hem küresel hem iç piyasada yaşanan gelişmeler neticesinde akaryakıt fiyatındaki kur farkı ve petrol fiyatı artışını karşılayacak ÖTV marjı kalmadı. ÖTV gelirlerinde yaşanan düşüş nedeniyle başka alanlarda vergiler artırılırken, eşel mobil sisteminden çıkılıp çıkılmayacağı da tartışma konusu oldu. Eğer bu sistemden çıkılırsa akaryakıttaki zam pompaya yansıyacak ve benzinin litresi yaklaşık 3 TL zamlanacak.

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI 2021

Akaryakıt fiyatlarına son olarak 7 Ekim 2021’de zam geldi. 8 Ekim’den itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 26 kuruş zam geldi ancak eşel mobil sistemi nedeniyle bu zam pompaya yansımadı.

Motorinde ise 12 kuruşluk ilk artış pompaya yansımadı ancak 23 kuruşluk diğer zam pompaya yansıyacak şekilde düzenlendi.

Benzin, motorin ve otogaz fiyatlarındaki son tablo şu şekilde;

Bulunduğunuz şehirdeki güncel akaryakıt fiyatlarını takip etmek için TIKLAYINIZ.

Exit mobile version