Burak Başlılar kimdir? Sedat Peker’in iddialarında adı geçen Burak Başlılar kaç yaşında, nereli?

Burak Başlılar kimdir? Sedat Peker‘in Cihan Ekşioğlu ile ilgili çarpıcı iddialarının arasında ismi geçen Başlılar, internette sorgulanarak merak ediliyor. Peki Burak Başlılar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Burak Başlılar hayatı ve kariyeri…

Burak Başlılar kimdir?

Burak Başlılar, 02 Ekim 1970’de Ankara’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 1995 senesinde mezun oldu.

1995-1998 yılları arasında STFA firmasında Saha Mühendisi ve Saha Şefi olarak çalışan Başlılar, 1998-2004 yılları arasında TML Libya Bölge Müdürlüğü, 2004-2007 yılları arasında ise Yaşar Özkan firmasında Şirket Ortağı ve Libya Bölge Müdürü olarak çalıştı.

Burak Başlılar, 2007 yılından  bu yana System İnşaat’ın Şirket Ortağı ve Genel Müdür görevini yürütmektedir.

Burak Başlılar-Taner Ay

20 günde 30 villa bitirdi, Tripoli’ye bombalanmayan Kongre Merkezi’ni yaptı

Hürriyet yazarı Vahap Munyar’ın 12 Ocak 2014 tarihli köşe yazısında Burak Başlılar ile ilgili şu ifadeler yer aldı:

“LİBYA’ya 1995’te giden inşaat mühendisi Burak Başlılar’ın yolu 1999’dan itibaren bu ülkede iş yapmaya başlayan System İnşaat’ın kurucusu Erkan Özmen’le kesişti.

Başka Türk şirketlerinde görev yapan Başlılar, zamanla System’in ortağı oldu.
11 Mart 2007’de System İnşaat’ın telefonu çaldı. Arayan dönemin Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin adamlarıydı:
– Sayın Kaddafi, Nijer’in Agades şehrinde 30 villa yapmanızı istiyor. 27 Mart’ta bitecek.
– 27 Mart 2008’de mi?
– 27 Mart 2007’de teslim edeceksiniz.
– 18 günde bitirmemizi mi bekliyorsunuz?
– Sayın Kaddafi öyle istiyor.
– 18 günde 30 villayı yapmak imkansız.
– “İmkansız” demeyi bırakın, 30 villayı yapın.

System İnşaat’ın ortakları Erkan Özmen ve Burak Başlılar, talimatla verilen işi alınca konunun ayrıntısını öğrendi:
– O tarihte “Kutlu Doğum Haftası” varmış. Kaddafi, Nijer’de yapılmasını istemiş. Bölge liderlerinin konaklaması için 30 villa yaptırmaya karar vermiş.
Özmen ve Başlılar, 11 Mart 2007’yi anlatırken o günü yaşıyordu:
– İşi reddetme şansımız yoktu. Hızla harekete geçtik. Bölgedeki havalimanının ışıklandırması yetersizdi. Bir gecede onu çözüp, Türkiye’den kargo uçaklarıyla malzeme ve ekipman taşıdık. Personeli de Türkiye ve Libya’dan götürdük.
– İstenen sürede bitirebildiniz mi?
– 29 Mart 2007’de konukları karşıladık.
2 yıl sonra, 2009 Mayıs ayında yine zamanı daralmış iş için kapıları çalındı:
– Afrika Birliği zirvesi Mart 2010’da Tripoli’de. Zirve için kongre merkezi ve 7 yıldızlı otel yapılacak. 9 ay süre var.
9 ayda kongre merkezi ve 7 yıldızlı oteli yapamayacaklarını belirttiler:
– 9 ayda kongre merkezini yapabiliriz.

System, kongre merkezini üstlendi, otel işi Sembol İnşaat’a verildi. Özmen ve Başlılar, kongre merkezinin mimari tasarımı için Melkan Gürsel Tabanlıoğlu’nu çağırdı. Libya, ABD’li bir mimar istese de System, Tabanlıoğlu’nu seçti:
– 118 milyon Euro’luk kongre merkezini 6.5 ayda bitirdik.
Özmen ve Başlılar, ödüller kazandıkları Tripoli Kongre Merkezi’nin şu yönüne dikkat çekti:
– İç savaşta kimse bombalamaya kıyamadı.
Tripoli Kongre Merkezi, Afrika Birliği zirvesine katılan liderler arasında “Aynısını isterim” etkisi yarattı.
Tabanlıoğlu, Malabo (Ekvator Ginesi) ve Dakka’daki (Senegal) kongre merkezlerine imza attı.”

Burak Başlılar-Tripoli Uluslararası Kongre Merkezi

Sedat Peker’in Burak Başlılar hakkındaki iddiaları

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Burak Başlılar hakkında ortaya attığı birtakım iddialar ise şöyle:

“(Cihan Ekşioğlu için) Yaşın genç olsa da fetö borsasının ilk kurulmasındaki mucitlerden biri sensin.”

“Fetönün en önemli prenslerinden olan burak başlıları ayarlayıp onunla iş birliğine gittiniz. İlk işiniz Ukrayna’nın Lviv şehrindeki Victoria Gardens alışveriş merkezine çöktünüz. O alışveriş merkezinin gerçek sahibi olan A… hakkında Sabah gazetesinde zekeriya özü yurtdışına…”

“kaçıran kişi diye haber yaptırıp adamın Türkiye’ye gelmesine engel oldunuz. Yapılan tahkikatlarda böyle olmadığı anlaşılsa da adam bir daha Türkiye’ye gelmedi. burak başlılar arkadaşı olduğu için Ukrayna’daki alışveriş merkezini onun üzerine yaptı. Siz de 66 milyon dolara…”

“satıp parayı bölüştünüz. Bu senin ilk parayı bulduğun fetö borsası işindi. Tabi sonra burak başlıları fetöden kurtarman gerekiyordu. Dosyaya bakan İstanbul adliyesindeki terör savcısı Mesut Erdinç Bayhan ile görüşüp dosyayı kapattınız, sözde itirafçı yaptınız.”

“Ben inanmak istemesem de bu karar karşılığında savcıya 3 milyon dolar verdiğinizi öğrendim. Ayrıca da terör savcısının yeğeni murat gür ibrahimoğluna Sultangazi Cebeci taş ocakları bölgesinden 1,5 milyar TL bütçeli döküm işi verdirdiniz. Terör savcısının şirketlerinin ismi…

“…kuzey marmara, kuzey inşaat ve bayburt grup. cihan ekşinin, burak başlıların ve de terör savcısının yeğeni murat gür ibrahimoğlunun hts kayıtları incelendiğinde ilişki ağınız net olarak ortaya çıkacaktır. süslü sülü, doncu sülünün kardeşi mehmet soyluyla…”

“…bürolarınız Akmerkezde altlı üstlü. mehmet soylu ve sen, zengin iş adamlarını önce cimere şikayet ettirip sonra terör savcılarından soruşturma evrakı çıkartıp bir çok namuslu insanın mal varlığına çöktünüz. Akmerkez’in son altı aydaki kamera kayıtları ve hts kayıtları…”

“…incelendiğinde fetö bahanesiyle kimlerin mallarına çöktüğünüz ortaya çıkacaktır (süslü sülü yüce divanda yargılanacaksın!). Ancak doncu süleyman, senin en büyük suçun fetö soruşturmalarına olan halkın inancını zedelemektir, bunu unutma!”

TIKLAYINIZ | Sedat Peker, Cihan Ekşioğlu üzerinden Süleyman Soylu’ya yüklendi

Exit mobile version