Erdoğan’dan kabinede revizyon sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı görevinden ‘affını isteyen’ Abdülhamit Gül’ün yerine bu görevi daha önce de yapan Bekir Bozdağ’ın atanmasıyla ilgili olarak, “Değişen şartlara göre Kabine’de revizyona gitmemiz doğal bir durum. Bundan sonra da gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz” demiş ve Kabine’de değişiklik sinyali vermişti.

Bu açıklamadan hemen sonra siyaset kulisleri de hareketlendi. İddiaya göre; İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda değişikliğe gidilecek.

KABİNEDE 4 BAKANLIK DEĞİŞEBİLİR

Haberler.com’dan Servet Uzun’un haberine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de görevden alınacağı kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, birden değişikliğine gitmeyeceği, aynı Lütfi Elvan ve Gül gibi isimlerde olduğu gibi, kademeli olarak değişiklik yapacağı da dillendiriliyor.

Kulislerde, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın da Bakan Çavuşoğlu’nun yerine gelebileceği ileri sürülüyor.

Exit mobile version