Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut hayatını kaybetti

Eski başbakanlardan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Yıldırım Akbulut, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 86 yaşında vefat etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Yıldırım Akbulut’un vefatı dolayısıyla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’nde açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Akbulut, uzun yıllardır bizim hastamızdı, Ankara Üniversitesi olarak. Aterosklerotik kalp hastalığı, kalp yetersizliği ve kalp pili tanılarıyla yıllardır takibimizdeydi. 28 Şubat’tan itibaren de önce Kalp Merkezi’mizde, 10 Nisan’dan itibaren de yoğun bakımda takibi yapılıyordu” bilgilerini verdi.

Allah’tan rahmet diliyoruz. Yoğun bakım ünitesinde doktorlarımız, hemşirelerimiz, çalışanlarımız insan üstü bir gayret sarf etti ama maalesef kaderin tecellisi. Bugün saat 14.00’te Sayın Başbakanımız Yıldırım Akbulut Beyefendi’yi kaybettik. Türkiye büyük bir devlet adamını, bizler de uzun yıllardır takip ettiğimiz bir hastamızı kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”

15 Kasım 1935’de Erzincan’da dünyaya gelen Akbulut, Anavatan Partisi Genel Başkanlığı görevinin yanı sıra 9 Kasım 1989 ile 23 Haziran 1991tarihleri arasında 20. Türkiye Başbakanı olarak görev yapmıştı. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi de olan Yıldırım Akbulut, 1987–1989 ve 1999–2000 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini üstlenmişti.

Exit mobile version