Fenerbahçe Antwerp maç sonucu 2-2 | Maç özeti ve puan durumu

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu‘ndaki 3. maçında Belçika temsilcisi Royal Antwerp’i ağırladı. Ülker Stadyum’unda oynanan karşılaşma 2-2 berabere sonuçlanırken, Fenerbahçe evinde yaşadığı bu puan kaybıyla avantajını kaybetti. Grupta iki beraberlik ve bir mağlubiyeti bulunan sarı lacivertliler, topladığı 2 puanla grupta 3. sırada yer alıyor.

İlk maçında Almanya ekibi Eintracht Frankfurt ile deplasmanda 1-1 berabere kalan temsilcimiz, ikinci haftada ise konuk ettiği Yunanistan temsilcisi Olympiakos’a sahasında 3-0 mağlup oldu. Fenerbahçe, Antwerp beraberliği ile bu sezon Avrupa Ligi’ndeki ilk galibiyetine yine hasret kalırken, gruptan çıkma umudunu ise zora soktu.

BELÇİKA TAKIMLARIYLA 7. RANDEVU

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Belçika ekipleriyle yarın 7. kez karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli takım, Anderlecht ile Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası (1965), UEFA Şampiyonlar Ligi (2007) ve UEFA Avrupa Ligi’nde (2018) toplam 6 kez mücadele etmişti. Bugün de Antwerp ile karşılaşan Fenerbahçe, aldığı bu berabelikle 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile sahadan ayrılmış oldu. Rakip fileleri 10 kez havalandıran sarı-lacivertli ekip, kalesinde ise 9 gol gördü.

FENERBAHÇE ANTWERP MAÇ ÖZETİ

Dakika 2: Mücadeleye konuk ekip Antwerp hızlı başladı. Belçika ekibi henüz ilk atağında Viktor Fischer’ın asistinde eski Fenerbahçeli Mbwana Samatta’nın attığı golle 1-0 öne geçti.

Golden sonra kontrolü ele alan Fenerbahçe aradığı golü 20. dakikada buldu. Peş peşe kornerler kazanan sarı lacivertliler, Sosa’nın kullandığı köşe vuruşunda Valencia’nın attığı golle skora denge getirdi.

36. dakikada penaltı atışından yararlanamayan Enner Valencia, 45. dakikada kazanılan penaltıda yine topun başına geçti ve bu kez meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Belçika temsilcisi mücadelenin 62. dakikasında skoru 2-2’ye getirdi. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Birger Verstraete ceza sahası içine ortasını yaptı. Altıpas içinde ön direğe yakın bölgede Pieter Gerkens kafa vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturdu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 2-2 sonrası 67. dakikada 4 oyuncu birden değiştirdi. Mesut Özil, Berisha, Sosa ve Ferdi kenara gelirken Pelkas, Rossi, Zajc ve Nazım oyuna dahil oldu.

Karşılaşmanın son bölümünde galibiyet için açık arayan Fenerbahçe, pozisyonlardan faydalanamadı ve maç 2-2 sona erdi.

Exit mobile version