Fikret Engin neden öldü, hastalığı neydi? Fikret Engin kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ekranların sevilen spor spikeri ve program sunucusu Fikret Engin hayata gözlerini yumdu. Engin’in ölümü sevenlerini hüzne boğarken, ünlü spikerin ölüm nedeni de merak edildi. Peki Fikret Engin neden öldü, hastalığı neydi? Fikret Engin kimdir, nereli, kaç yaşındaydı?

Tv8’de bir dönem Murat Özarı ile beraber sundukları Bay Tahmin adlı programla büyük ilgi toplayan, bunun yanı sıra heyecanlı ve coşkulu maç anlatımıyla futbol severlerin beğenisini kazanan ünlü spor spikeri ve sunucusu Fikret Engin’den acı haber geldi. Başarılı sunucu, dün gece geç saatlerde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Deneyimli sunucunun ölümü sevenlerinde şok etkisi yarattı. Peki Fikret Engin neden öldü, hastalığı neydi? Fikret Engin kimdir, aslen nereli, kaç yaşındaydı? İşte merak edilen soruların yanıtları…

FİKRET ENGİN NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?

Fikret Engin’in ölümü akıllara önce korona virüsü getirdi ancak ölüm nedeni bu değildi. Ünlü spiker 25 Mayıs 2021 tarihinde şeker komasına girdiği için hastaneye kaldırılmıştı.

Ancak Fikret Engin tüm çabalara rağmen kurtarılamadı ve dün gece geç saatlerde tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Engin’in ölümü sevenleri ve spor medyasında büyük üzüntü yarattı.

MURAT ÖZARI’DAN FİKRET ENGİN’E VEDA

Engin’in uzun yıllar beraber program sunduğu spor yorumcusu Murat Özarı, kader arkadaşı olarak gördüğü Fikret Engin için “Canım kardeşim, kader arkadaşım yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor…Dualarınızı eksik etmeyin…Allah yardımcın olsun Fikretim…” sözleriyle takipçilerinden dua etmelerini istemişti.

Fikret Engin’in ölüm haberi gelince Murat Özarı yakın dostuna şu sözlerle veda etti:

“Canım kardeşim, kader arkadaşım. Seni çok özleyeceğim ve hiçbir zaman unutmayacağım. Mekanın cennet olsun…”

(Murat Özarı’dan Fikret Engin’e veda mesajı)

Ölüm haberi sonrası Acun Ilıcalı ve birlikte çalıştığı ekip arkadaşları da Fikret Engin için paylaşımlarda bulundu. Ünlü spiker ve televizyon programcısı Fikret Engin bir süredir gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Fikret Engin’in beraber çalıştığı isimlerden TV8’in sahibi Acun Ilıcalı da ünlü spikerin vefatı sonrası “Mekanın cennet olsun” paylaşımını yaptı.

(Acun Ilıcalı’dan Fikret Engin paylaşımı)

FİKRET ENGİN KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Fikret Engin 1973 senesinde Bursa’da dünyaya geldi. Doğduğu şehirde dayısının dükkanınca yıllarca kumaşçılık yağan Fikret Engin, Bursa AS TV yöneticileri tarafından keşfedildi.

Medya dünyasına adım atarak Süper FM, Star TV, ATV, Teleon TV gibi önemli mecralarda spikerlik ve program sunuculuğu yaptı. Ancak Fikret Engin’e ün kazandıran asıl macerası, TV8’de Murat Özarı ile beraber çalıştığı Bay Tahmin programıyla oldu. İkilinin buradaki keyifli sohbeti ve iddia tahminleri izleyicilerin büyük ilgisini çekti.

Ayrınca TV8’in İngiltere Premier Lig maçlarının yayın haklarını satın aldığı 2005-2006 sezonundaki maç anlatımı ilgiyle takip edilmişti.

Spikerlik kariyeri boyunca 3 bin 500’den fazla futbol maçı, 1000’den fazla da boks, kick boks, MMA ve Muay Thai maçı sunduğunu belirten Fikret Engin, bunların yanı sıra 50’ye yakın reklamın da seslendirmesini yaptı.

Kariyerinde 50’den fazla ödül alan Fikret Engin, en büyük gurur kaynağını “geldiği yeri unutmamak” ve “kibirlenmemek” olarak açıklamıştı.

Exit mobile version