Galatasaray Psv’ye elenirse ne olur? Şampiyonlar ligi ön elemede elenen takım ne olur?

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Galatasaray PSV’ye yenilirse ne olur? Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nden elenirse UEFA’ya gider mi? Sarı kırmızılı taraftarlar bu soruların yanıtını merak ediyor. İşte cevabı…

Galatasaray Şampiyonlar Ligi ön eleme ilk maçında deplasmanda Hollanda’nın PSV Eindhoven takımıyla karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılılar rakibine 5-1 mağlup oldu. Deplasman golü kuralı da bu sezondan itibaren Avrupa kuralarında uygulanmayacak. Peki Galatasaray PSV’ye elenirse ne olur?

GALATASARAY PSV’YE ELENİRSE NE OLUR?

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi gruplarına kalması için 2. ve 3. ön elemenin yanı sıra ve Play-Off’taki rakibini geçmesi gerekiyor. Sarı kırmızılılar hem PSV’yi hem de Celtic-Midtjylland eşleşmesinin galibini elemesi durumunda Şampiyonlar Ligi play-off’una çıkacak. Cimbom bu elemeyi de geçerse adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırmayı başaracak.

Cimbom eğer Şampiyonlar Ligi’ne 2. ön eleme aşamasında veda ederse (yani PSV Eindhoven’a elenirse) yoluna Avrupa Ligi 3. ön eleme turundan devam edecek. Sarı kırmızılılar bu turu geçmesi durumunda ise UEFA Avrupa Ligi’nde play-off’a kalacak ve play-off turunu geçerse Avrupa Ligi gruplarına katılabilecek.

GALATASARAY’IN UEFA’DAKİ RAKİBİ BELLİ OLDU

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Hollanda ekibi PSV ile 2. ön eleme turunda karşılaşacak olan Galatasaray’ın, turu geçmesi halinde 3. ön eleme turunda Celtic-Midtjylland eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Temsilcimiz PSV’ye elenmesi halinde, Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda St. Johnstone ile oynayacak.

Exit mobile version