Haldun Üstünel öldü mü? Haldun Üstünel hasta mı? Haldun Üstünel kimdir, nereli, kaç yaşında?

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Haldun Üstünel'in öldüğü iddiası sosyal medyaya bomba gibi düştü. Peki Haldun Üstünel öldü mü? Haldun Üstünel hasta mı, sağlık durumu nasıl? Haldun Üstünel kimdir, kaç yaşında, nereli?

Haldun Üstünel öldü mü? sorusu akşam saatlerinde sosyal medyada gündeme geldi. Galatasaray‘ın eski yöneticilerinden Haldun Üstünel hakkında öldüğü iddiaları yayıldı. Peki Haldun Üstünel kimdir, nereli, kaç yaşında? Haldun Üstünel öldü mü yoksa yaşıyor mu? İşte detaylar…

Özhan Canaydın ve Adnan Polat’ın başkan olduğu Galatasaray yönetiminde gerçekleştirdiği yıldız transferlerle efsaneleşen ve taraftarların sevgilisi haline gelen başarılı yönetici Haldun Üstünel’in hayatını kaybettiği yönünde bazı iddialar ortaya atıldı. Söz konusu iddia başta Galatasaray camiası olmak üzere pek çok kişide üzüntü yaratırken, iddiaların gerçek olup olmadığı merak edilmeye başlandı.

HALDUN ÜSTÜNEL ÖLDÜ MÜ?

Haldun Üstünel öldü iddiası sonrası pek çok Galatasaraylı büyük üzüntü yaşadı. Ancak söz konusu iddialara yalanlama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Haldun Üstünel, “Zorunlu Açıklama” başlığını kullandığı paylaşımda “Bugün sosyal medyada hakkımda çıkan haberler asılsızdır. Lütfen itibar etmeyiniz.

Haldun Üstünel’den son dakika açıklaması

ULTRASLAN’DAN HALDUN ÜSTÜNEL AÇIKLAMASI

Galatasaray’ın en büyük taraftar grubu ultrAslan tarafından Twitter’dan yapılan açıklamada da Haldun Üstünel hakkındaki çirkin iddia yalanlandı. Söz konusu açıklamada “Sosyal medyada yayılan Haldun Üstünel vefat haberinin doğruluğu yoktur. Ağabeylerimiz kendisiyle görüşmüştür. Bu tip asılsız ve kaynağı belli olmayan haberlere itibar etmeyiniz ve yaymayınız” ifadeleri kullanıldı.

HALDUN ÜSTÜNEL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Haldun Üstünel 1967 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Üstünel’in adının duyulması Galatasaray sayesinde oldu. Galatasaray Spor Kulübü eski Futbol Komitesi Başkanı olduğu dönemde Elano, Cassio Lincoln, Kader Keita gibi birbirinden flaş transferleri gerçekleştirerek büyük beğeni toplamıştı.

Haldun Üstünel, orta öğrenimini Saint Benoit Lisesi, lise öğrenimini Suadiye Lisesi’nde, yüksek öğrenimini ise A.B.D. San Francisco Dominican College Üniversitesi’nde Uluslararası İş İdaresi Bölümü’nde tamamladı.

1992’den beri İstanbul Tela Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olan Haldun Üstünel; İngilizce, Fransızca dillerini akıcı bir şekilde konuşabiliyor. Üstünel, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HALDUN ÜSTÜNEL’İN GALATASARAY’DAKİ TRANSFERLERİ

Galatasaray’ın eski yöneticisi Haldun Üstünel, transfer görüşmesi yürüttüğü oyuncuları kısa sürede takıma kazandırmasıyla meşhur olmuştu. Sarı kırmızılılardaki ilk transferini İsveçli orta saha oyuncusu Tobias Linderoth ile gerçekleştirmişti. Dönemin başkanı Özhan Canaydın, bu futbolcu için “Lincoln’den bile daha iyi transfer” demişti ancak sakatlıklardan yakasını kurtaramayan Linderoth bir türlü kendini gösterememiş, Galatasaray’dan ayrıldıktan kısa süre sonra futbolu bırakmıştı.

Haldun Üstünel’in ilk yıldız transferi Schalke’nin Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln oldu. O dönem dünyanın en iyi 10 numaralarından biri olarak gösterilen top cambazı Lincoln, sarı kırmızılılara imza atmak üzere İstanbul’a geldiğinde yaklaşık 5 bin Galatasaray taraftarı tarafından Atatürk Havalimanı’nda karşılanmıştı. Ateşli karşılamayı ömrü boyunca unutmayacağını söyleyen Sambacı, morali bozuk olduğunda o görüntüleri izlediğini açıklamıştı. Lincoln her ne kadar performansıyla beklentilerin altında bile kalmış olsa hâlâ Galatasaray taraftarlarının bugün bile aklından çıkaramadığı bir yıldız isim olmaya devam ediyor…

Haldun Üstünel’in transferlerinden bazıları…

Haldun Üstünel’in yıldız transferleri arasında Portekizli Fernando Meira, Lyon’dan transfer edilen Çek golcü Milan Baros, yine Lyon’dan alınan Abdul Kader Keita, Manchester City’nin Brezilyalı orta sahası Elano, Liverpool’un yıldız isimlerinden Harry Kewell, Kongolu forvet Shabani Nonda, Everton’ın stoperi Lucas Neil, Machester City’nin Brezilyalı forveti Jo Alves, Barcelona’da yetişip Tottenham’a transfer olan altın çocuk Dos Santos yer alıyor. Ayrıca teknik direktör olarak Barcelona’yı zirveye taşıyan Frank Rijkaard‘ın getirilmesi de dikkat çeken olaylardan biri olmuştu.

CASSİO LİNCOLN’ÜN HALDUN ÜSTÜNEL HAKKINDAKİ ALKOL İDDİASI

Cassio Lincoln, Galatasaray’ın UEFA Kupası’nda deplasmanda Hamburg ile 1-1 berabere kaldığı maçla ilgili Aksiyon Dergisi’ne yaptığı açıklamada, yönetici Haldun Üstünel hakkında birtakım iddialarda bulunmuştu. Lincoln, verdiği röportajda “Yöneticilerin davranışları karmaşık. Çünkü çoğu Avrupa’da hiç çalışmamış. Ama Adnan Sezgin futboldan anlıyor. Bununla birlikte Haldun Üstünel’in Almanya’da Hamburg’a karşı oynadığımız maçtan sonra alkollü, içki kokan bir hâlde soyunma odasına girip tartışması, beni negatif etkileyen bir olaydır” ifadelerini kullanmıştı.

Lincoln’den Haldun Üstünel hakkında alkol iddiası
Exit mobile version