İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Türkiye’deki terörist sayısı 240’a düştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muş Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moral Geçici Jandarma Asayiş Karakolu’nda katıldığı güvenlik toplantısının ardından açıklama yaparak “Türkiye’de var olan terörist sayısı kaça düştü biliyor musunuz? 240’a düştü. Başlarını mağaralardan çıkaramıyorlar. Telsizle konuşamıyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar.” dedi.

Güvenlik toplantısını yaptıkları yerin çok manidar olduğunu belirten Soylu, şöyle konuştu:

“Nerede yaptık biliyor musunuz? Şenyayla’nın göbeğinde yaptık. Bu ülkeye, bu milletin kardeşliğine, burada bulunan insanlara bedel ödetmeye çalışanlarına dedik ki bu ülkeyi bölemezsiniz, bu ülkenin kardeşliğini ortadan kaldıramazsınız. Nerelerden geçtiğimizi biliyorsunuz. Sizler cesaretinizi ortaya koymasaydınız, ‘biz bu ülkeye bedel ödetmeye çalışanlara birlikte karşı duracağız’ demeseydiniz bugün bu huzuru bulamazdık. Allah sizlerden razı olsun. Bugün Doğu ve Güneydoğu’nun her yerinde huzur var. Çocuklarımız okula gidiyor. Üniversitelere gidiyor. Her ilde havalimanları, hastaneler var.”

Muş’taki güvenlik toplantısının 4 saat sürdüğünü anlatan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Toplantıda dedim ki Muş’ta kaç terörist var. Biliyorum da soruyorum. Dediler ki yok. Türkiye’de var olan terörist sayısı kaça düştü biliyor musunuz? 240’a düştü. Başlarını mağaralardan çıkaramıyorlar. Telsizle konuşamıyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar. Milletimize sözümüz yeminimizdir. Evlatlarınız bir daha sizin gördüğünüz ve çektiğiniz sıkıntıları çekmeyecek. Muş başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu turizmin parlayan yıldızı olacak. Herkesin gezip görmek istediği, herkesin kendi insanıyla buluşmak istediği bu alanlar hem yerli hem de yabancı turistin gözdesi haline gelecek yeter ki huzur olsun. Daha çok çalışacağız, daha çok gayet edeceğiz. Zengin, güçlü, ayakları üzerinde durup bütün dünyaya haykıran bir Türkiye’ye hep beraber ulaşacağız. Durmak yok yola devam.”

Exit mobile version