Mustafa Cengiz’den Terim ve futbolculara yaylım ateşi

Futbolcular için söylediği, “haysiyet ve şereflerini hatırlamaları gerek, isyan eden yok” açıklamalarıyla kötü gidişe tepki gösteren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in teknik direktör Fatih Terim’e dair “Bir ABD’ye gidiyor, bir Bodrum’a” diyerek, takımdaki düşüşün sorumlusu olarak gösterdiği iddia edildi. Mustafa Cengiz’in Ryan Donk için de, “Donk’un seks partilerinden bıktık” dediği öne sürüldü.

Milliyet gazetesinden Nevzat Dindar’ın özel haberine göre, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Hollandalı futbolcu Ryan Donk üzerinden tüm takıma mesaj gönderdi. Cengiz’in Genel Kurul üyesi 20 kişiyle yaptığı toplantıda Fatih Terim için söylediği sözler sarı-kırmızılı takımda kapalı kapılar ardında yaşananları gün yüzüne çıkardı.

Süper Lig’in 34. haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kalarak galibiyet hasretini üç maça yükselten Galatasaray, bu sonuçla puanını 62’ye yükseltirken, lider Beşiktaş’ın 8 puan gerisine düşerek şampiyonluk mücadelesinde geride düştü. Son maçlarda yaşanan puan kayıpları ve takımdaki büyük düşüş sonrası Galatasaray’da kriz patlak verdi.

Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin arkasında kalmasına tepki gösteren Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Donk’un seks partilerinden bıktık. Futbolcular doğru dürüst antrenman yapmıyor. Akşam parti, sabah idman… Performanslarını başka yere harcıyorlar. İşin eğlencesindeler” diye konuştu.

İsim vermeden, Fatih Terim’i kasteden Mustafa Cengiz, “Bir ABD’ye gidiyor, bir Bodrum’a” diyerek takımın tam çalışamamasındaki sebebinin Terim olduğunu iddia etti.

Başkan Cengiz, Sarı-kırmızılıların deplasman için kullandığı özel uçuşlarda, kulübe verilen ücretsiz hakların Florya tarafından kullanıldığına işaret ederek bundan dert yandı. Mustafa Cengiz, kontenjanın hep Teknik Direktör Fatih Terim ve ekibi tarafından kullanıldığını dile getirdi.

Pandemi tedbirleri nedeniyle genel kurula gidilememesine rağmen, damadı Burak Elmas’ı aday olarak hazırlayan eski başkan Faruk Süren’e de çatan Mustafa Cengiz, “Süren’in 12 milyon dolarlık maketini unutmadım” dedi. Ali Sami Yen Stadı’nın ilk projesi için ödenen bu paranın kayıtlarının da kayıp olduğu ifade edildi.

Exit mobile version