Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker gözaltına alındı

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in 7’inci videosundaki iddialarından birinde gazeteci Kutlu Adalı’nın Kıbrıs’ta öldürülmesi olayıyla ilgili ismi geçen Atilla Peker, Muğla’da polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alındı.

Kamuoyunda Sedat Peker organize suç örgütü olarak bilinen yapıya üye olmaktan hakkında önceki tarihlerde adli işlem gerçekleştirilen ve örgüt liderinin kardeşi olan Atilla Peker’in Muğla’nın Fethiye ilçesinde olduğu bilgisine ulaşıldı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığından adli arama izni talep edildi.

Talep üzerine verilen karar doğrultusunda Atilla Peker’in otomobilinde, bugün öğle saatlerinde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ile 2 şarjör mermi ele geçirildi. Fethiye’de bulunduğu villada gözaltına alınan Atilla Peker ve yanındaki Yunus Olcay’ın, polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Sedat Peker ne demişti?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı yedinci videonun bir bölümünde KKTC’de öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayetine değinirken, Adalı cinayeti için kendisine gelindiğini ve kardeşi Atilla Peker’i önerdiğini iddia etti.

Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker’in Korkut Eken’le birlikte suikast için KKTC’ye gittiğini ancak cinayet işlenmeden geri geldiklerini, Adalı’nın daha sonra Eken’e bağlı başka bir ekip tarafından öldürüldüğünü sözlerine eklemişti.

Peker videoda şunları açıkladı:

“Biz o zaman Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz. Genciz, vatanseveriz. Bana genelde iş adamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade.”

“Bana dedi ki, “Kıbrıs’ta bir adam var, Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor. İki profesyonel lazım.” Dedim “Sana öz kardeşimi vereceğim, Atilla Peker’i. Uzmandır, sokaklarda yetişmiştir.”

“Yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Aradan zaman geçti, döndüler üç dört gün sonra. Korkut abiyle konuştuk. Dedi “Sonra gideceğiz.” Onlara bağlı başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle, “Halloldu o iş” dedi.”

Exit mobile version