Sedef Kabaş ne dedi? Gazeteci Sedef Kabaş ne dedi videosu | Sedef Kabaş ne demiş?

Gazeteci Sedef Kabaş dün gece saatlerinde gözaltına alınınca televizyondaki konuşması merak edildi. Peki Sedef Kabaş ne dedi? Sedef Kabaş neden gözaltına alındı? Sedef Kabaş ne söyledi? İşte gazeteci Sedef Kabaş’ın Tele1 TV’de gözaltına alınmasına yol açan konuşması…

Gazeteci, iletişim ve siyaset bilimcisi Sedef Kabaş gece yarısı saat 02.00 sıralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltını haberini Tele1 TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ duyurdu. Twitter hesabından paylaşım yapan Yanardağ, “Sedef Kabaş şu anda gözaltına alınıyor. Kendisine nedeni tam açıklanmamış, ama sanırım Erdoğan’a hakaret gerekçesiyle Emniyet’e götürülüyor. Olacak şey değil! Çağrılsa sabah ifadeye gidebilecek bir gazeteci üzerinden bütün toplum sindirilmek mi isteniyor?” ifadelerini kullandı.

‘Sedef Kabaş ne dedi?’ sorusunun cevabını haberimizde tüm ayrıntılarıyla aktardık…

SÜLEYMAN SOYLU VE ÖMER ÇELİK’TEN SERT TEPKİ: AHLAKSIZLIK

Sedef Kabaş’ın gözaltına alınmasından önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı paylaşımla gözaltının sinyalini vermişti. Bakan Soylu, Twitter’daki paylaşımında “‘İnsanı hayvandan ayırt eden edeptir’ demiş Şems-i Tebrîzî. Edebini, insanlığını kaybetmişler, sıra sıra dizilmiş, debelendikleri haset ve hakaret çukurundan Milletin Adamı’na edepsiz laflar etmişler. Sedef, edepsiz, yanında oturup arkasına sığınanlar daha edepsiz” demişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine çok sert sözlerle tepki gösterdi. Kabaş’ın yaptığının muhalefet değil ahlaksızlık olduğunu söyleyen Ömer Çelik, konuya ilişkin dava açacaklarını şu sözlerle duyurdu:

“Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz.

Milletin oylarıyla seçilmiş seçilmiş Cumhurbaşkanımıza, devletimizin başına bu çirkin üslupla hitap millete ve milli iradeye hakarettir. Bu ahlaksızlığı mahkum ediyoruz. Bu aşağılık davranışla hukuki ve siyasi olarak en güçlü şekilde mücadele edeceğiz.”

SEDEF KABAŞ NE DEDİ? İŞTE TELE1’DEKİ KONUŞMASI…

Gece yarısı gözaltına alınan gazeteci Kabaş’ın söylediklerini merak edenler, ‘Sedef Kabaş ne dedi?’ sorusunun cevabını aramaya başladı. Sedef Kabaş Tele1 ekranlarında deneyimli gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu programa katılmıştı. Aynı programda CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun yanı sıra, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik kişilik haklarını ihlal eden sözleri sebebiyle 50 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilen CHP Grupbaşkanvekili Engin Özkoç da vardı.

Sedef Kabaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarını eleştirirken, imalı sözler kullandı. “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur” ifadelerini kullandı. Bu sözler siyasette tartışmalara yol açtı.

Sedef Kabaş ne demişti?

Sedef Kabaş ne dediğinin farkında olduğunu gösterir şekilde, gelen tepkilere rağmen canlı yayındaki bu sözlerini şahsi Twitter hesabından da paylaştı.

SAVCILIKTAN SORUŞTURMA, RTÜK’TEN İNCELEME

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedef Kabaş’ın bu sözleri üzerine harekete geçti. Tele1 TV’deki programın yayın kaydının temini ve incelenip tutanak tutulması, Sedef Kabaş’ın da adres bilgilerinin tespit edilip savunmasının alınması yönünde talimat verdi. Bu kapsamda Kabaş gece saatlerinde evinden gözaltına alındı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözleri nedeniyle TELE1 kanalı hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Exit mobile version