Thodex operasyonu kapsamında 62 kişi gözaltına alındı, Faruk Fatih Özer için “kırmızı bülten” çıkarıldı

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in piyasadan topladığı 2 milyar dolarla yurt dışına kaçmasının ardından şirketle ilişkili olduğu tespit edilen 78 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, 62’si yakalandı. Öte yandan Arnavutluk’a gittiği belirlenen Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Emniyet’ten yapılan açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Özer’in iadesi için Arnavutluk içişleri bakanıyla görüştüğü belirtildi.

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu sabah operasyon düzenledi.

İstanbul merkezli 8 ilde 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun devam ettiği belirtilirken İstanbul Emniyeti’nden yapılan açıklamada şirketin Kadıköy’deki merkezinde yapılan aramalarda da birçok dijital materyal ve dokümana el konulduğu kaydedildi. 

İstanbul Anadolu başsavcılığı, yurt dışına giden Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer hakkında ‘kırmızı bülten’ çıkarılması için harekete geçti.

Savcılık, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarına ‘kırmızı bülten’ yayımlanması ve Arnavutluk’ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik talep evrakı iletti.

Adalet Bakanlığı da Özer’in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattığını duyurdu.

Exit mobile version