Trabzon okullar tatil mi? 24 Aralık Trabzon kar tatili son dakika | Trabzon valiliği twitter duyurular

Türkiye’nin büyük bölümü kar yağışının etkisi altına girdi. Kar yağışının yoğun olduğu şehirlerden Trabzon’da binlerce öğrenci yarın okulların tatil edilip edilmediğini merak ediyor. Peki Trabzon okullar tatil mi? 24 Aralık Cuma günü Trabzon’da kar tatili var mı? Trabzon Valiliği’nin son dakika açıklaması…

Trabzon’da şehir merkezi ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor.
Doğu Karadeniz Bölgesi kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Trabzon’da mevsimin ilk karı yağarken, etkili olan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde ulaşımı aksatıyor.

Trabzon’da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda ilerlemekte güçlük çekerken Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait ekipler de kapalı olan yolları açma çalışmalarını sürdürüyor.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreyi bulurken şehir merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, perşembe günü de hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Öte yandan kar yağışı nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediye ekipleri 200 iş makinesi, 12 kar küreme motoru ve 500 personelin karla mücadele çalışmaları için görevlendirildiği belirtildi.

TRABZON HAVA DURUMU

Trabzon’da etkili olan kar yağışının, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahminine göre yarın da (23 Aralık Perşembe) etkisini devam ettirmesi bekleniyor. Cuma günü hafif kar yağışının beklendiği ilde, hafta sonundan itibaren ise karlı havanın yerini parçalı bulutlu havaya bırakması bekleniyor.

TRABZON OKULLAR TATİL Mİ?

Trabzonda akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı bazı bölgelerde hayatı olumsuz yönde etkilerken, Trabzon Emniyet Müdürlüğü yapmış olduğu açıklama, “Trabzon ilimizdeki karayollarını kullanan sürücülerin dikkatine; ilimiz Devlet Sahil Yolu (Mersin-Darıca mevkiinde) yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, sürücülerin anılan kesimlerde yavaş ve dikkatli seyretmeleri, ani hareketlerden kaçınmaları, patinaj zincirlerini ihtiyaç duyulan kesimlerde kullanmaları, öndeki araca takip mesafesini, emniyetli şekilde durabilecekleri açıklıkta tutmaları, şerit ihlali yapmamaları rica olunur.” denildi.

Trabzon Valiliği çarşamba akşamı yapmış olduğu duyuruda, Trabzon’da 23 Aralık Perşembe günü il merkezi dahil toplam 10 ilçede kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini bildirmişti.

Trabzon Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “İlimiz genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle 23 Aralık 2021 Perşembe günü Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Hayrat, Maçka, Ortahisar, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir ilçelerimizde bir gün süreyle eğitime ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına; Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde ise sadece taşımalı eğitime 1 gün ara verilmesine karar verilmiştir.” denildi.

24 ARALIK TRABZON’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Valilikten okulların yarın tatil olduğuna dair bir açıklama şu ana kadar gelmedi. Ancak tatil kararı alındığında haberimiz güncellenecektir.

Exit mobile version