Uğur Şahin Hindistan varyantı hakkında konuştu

Koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin, Hindistan’da ortaya çıkan mutasyon ile ilgili yapmış olduğu açıklamada “Aşımız akıllı bir şekilde geliştirildi” diyerek, Hindistan varyantına karşı da etkili olabileceğini dile getirdi.

Uğur Şahin, “Geliştirdiğimiz aşının Hindistan mutasyonuna karşı etkili olacağına eminim. Halen testler sürüyor ve şu ana kadar aşının çalıştığını görüyoruz” dedi.

BioNTech kurucusu Şahin, Hindistan mutasyonunda görülen bazı unsurların daha önceki testlerde işe yaradığını söyleyerek, “Aşı çok akıllı bir şekilde geliştirildi ve endişelenecek bir şey yok” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Hindistan’da görülen B.1.617 isimli koronavirüs mutasyonu ile ilgili bir açıklama yaparak en az 17 ülkede bu varyantın tespit edildiğini bildirdi.

Hindistan koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşamaya devam ediyor. Özellikle hastanelerdeki oksijen tüpü ve boş yatak eksikliği ile yeterli aşılama yapılamaması nedeniyle vaka sayıları giderek ağırlaşıyor. Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre ülke genelinde son 24 saatte 360 bin 960 yeni vaka tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 17 milyon 997 bin 267’ye yükseldiği bildirilirken, 3 bin 293 kişinin ise hayatını kaybetmesi sonucu can kaybının 201 bin 187’ye ulaştığı belirtildi.

“Hindistan koronaya teslim oldu, dünyadan yardımlar gönderiliyor” haberini görmek için tıklayınız.

Exit mobile version