Galatasaray transferde Aytaç, Salih ve Alpaslan’ı bitiriyor

Sezon sonu sözleşmesi sona erecek birçok oyuncuyla yollarını ayırmaya hazırlanan Galatasaray transferde gelecek sezonun planlamasını sürdürüyor. Kasımpaşa’dan Aytaç Kara ve Alanyaspor’dan Salih Uçan ile anlaşan sarı kırmızılılar, Göztepe’nin başarılı savunmacısı Alpaslan Öztürk’ü de kadrosuna katmaya çalışıyor.

Aytaç Kara ve Salih Uçan’da işlem tamam

A Spor yorumcusu deneyimli gazeteci Haldun Domaç, Galatasaray’ın transfer çalışmalarına ilişkin son gelişmeleri aktardı. Kasımpaşa’da kadro dışı bırakılan ve sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Aytaç Kara ile kesin olarak anlaşıldığını belirten Domaç, sezon sonu boşa çıkacak bir başka oyuncu Salih Uçan’ın da transferinin son aşamaya geldiğini duyurdu. Aytemiz Alanyaspor ile sözleşmesini uzatmama kararı alan başarılı futbolcu için Trabzonspor ve Beşiktaş’ın da ilgilendiği konuşuluyordu. Ancak Uçan’ın sarı kırmızılılara yakın olduğu belirtiliyor.

Fatih Terim’in hedefi Göztepe’li Alpaslan

Haldun Domaç, Galatasaray’ın transfer listesindeki bir diğer ismin Göztepe’de forma giyen Alpaslan Öztürk olduğunu açıkladı. Gösterdiği başarılı performansla milli takıma kadar yükselen Alpaslan Öztürk için Fatih Terim’in mutlaka alınması yönünde talimat verdiği söyleniyor.

Defans ve orta saha bölgesinde bu sezon büyük sıkıntılar yaşayan sarı kırmızılılar, bu 3 futbolcuyu transfer ederek hem kadrosundaki yerli futbolcu sayısını artıracak hem de adı geçen futbolculara kontratları sona ereceği için bonservis bedeli ödemeyecek.

Sol beke Hollandalı geliyor

Öte yandan 2 sezondur takımda kiralık bulunan Saracchi’yi gelecek sezon kadroda düşünmeyen Fatih Terim, İngiltere Premier Lig’de Crystal Palace forması giyen Patrick van Aanholt’un transfer edilmesini istiyor. Ancak 30 Haziran’da boşa çıkacak Hollandalı sol beke Leeds United kulübü de talip oldu.

(Patrick van Aanholt – Ezgjan Alioski)

Adı Galatasaray ile de anılan Makedon oyuncusu Ezgjan Alioski’yi takımda tutmayı başaramayan Leeds United, o boşluğu van Aanholt ile doldurmanın planlarını yapıyor.

Sarı kırmızılılar van Aanholt’u Leeds’e kaptırması halinde ise rotayı Alioski’ye çevirecek.

Exit mobile version