Işıtan Gün kimdir? Işıtan Gün tweetlerinde ne dedi? Fortuna Sittard sahibi Işıtan Gün hakkındakiler…

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işıtan Gün, Fatih Terim’in kulüpten ayrılması ve yerine gelen Torrent ile anlaşılması sürecinde gündeme gelmişti. Galatasaray taraftarının büyük tepkisini çeken bu olaylardaki hedef isimler ise Başkan Burak Elmas ve Özgür Işıtan Gün olmuştu. Ancak Işıtan Gün ve bazı Galatasaraylı yöneticilere ait geçmiş dönemde atılmış tweetler sosyal medyada gündeme gelince, adeta sarı kırmızılı kulüpte kazan kaynamaya başladı. Peki tüm bu olaylar neticesinde gündeme gelen Işıtan Gün kimdir? Fortuna Sittard kulübünün sahibi Işıtan Gün tweetlerinde ne dedi? Tüm bu soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz…

Işıtan Gün kimdir? Fortuna SIttard sahibi kimdir?

Işıtan Gün 7 Aralık 1975 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini Kadıköy Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Gün, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun olduktan sonra New York Şehir Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümünde masterını tamamladı.

ABD’de çeşitli sektörlerde çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönerek Met Capital Partners şirketinde yöneticilik yaptı.

16525 sicil numaralı Galatasaray Spor Kulübü üyesi oldu. Ünal Aysal döneminde Stratejik Planlama ve İş Geliştirmeden sorumlu İcra Kurulunda görev aldı.

Fortuna Sittard sahibi Işıtan Gün

2016 yılında Hollanda kulüplerinden Fortuna Sittard‘ın çoğunluk hissesini satın aldı ve başkanı oldu. Kulüp, Gün’ün başkanlığı döneminde Eredivisie’ye yükseldi.

2021 Galatasaray SK başkanlık seçiminde Burak Elmas’ın listesinde yer aldı. Elmas seçimi kazandıktan sonra Galatasaray SK Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Ocak 2020 tarihinde Beşiktaş Kulübü, Avrupa’da yaşayan Türk kökenli genç yetenekleri keşfetmek amacıyla, başkanlığını Işıtan Gün’ün yaptığı Hollanda ekiplerinden Fortuna Sittard ile iş birliği anlaşması yapmış ve anlaşmaya istinaden çekilen fotoğraflar, yaşanan olaylar neticesinde tekrar gündeme geldi.

IŞITAN GÜN TWEETLERİNDE NE DEDİ?

Sosyal medyaya yansıyan Işıtan Gün’e ait bazı tweetler, Galatasaray taraftarının yoğun tepkisine neden oldu. İşte o tweetlerden bazıları:

Tüm bunların üzerine Twitter hesabından açıklama yayınlayan Işıtan Gün, özür dileyerek şunları dile getirdi:

“Bugün ortaya çıkartılan ve on yılı aşkın bir zaman evvel sosyal medyada kullanmış olduğum ifadelerden içtenlikle üzüntü duyuyorum. Bu ifadelerin neden bugün araştırılıp ortaya çıkartıldıklarını biliyorum ancak bu durum yapmış olduğumu mazur göstermez.

Bugünden geriye baktığımda önemli bir hata olarak gördüğüm bu ifadeler için kamuoyundan özür dilerim.”

Öte yandan akşam saatlerinde basına yansıyan ve gazeteci Ali Naci Küçük’e ait olduğu iddia edilen bir habere göre Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ın, Işıtan Gün’den istifasını istediği ancak Işıtan Gün’ün istifa etmeyeceğini söylediği belirtildi.

Exit mobile version