Merkez Bankası, Azerbaycan ile swap için anlaşmak üzere, başka ülkelerle de görüşülüyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) swap (döviz takası) görüşmesi gerçekleştirdiği ve Azerbaycan ile anlaşmaya yakın olduğu belirtildi. Merkez Bankası’nın birkaç ülke ile görüşmelerinin devam ettiği, bu ülkeler arasında İngiltere, Malezya ve bazı Asya ülkeleri olduğu belirtildi.

Swap görüşmeleri TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun bankacılarla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yeniden kamuoyunun gündemine gelirken, swap için görüşülen ülkeler arasında İngiltere ve Malezya gibi ülkelerin olduğu belirtildi.

Reuters’in haberinde kaynaklarına dayandırılan bilgiye göre Malezya, Güney Kore, Rusya, İngiltere ve Asya’daki diğer ülkelerle takas anlaşmaları konusunda görüşmelerin sürdüğünü ve Ankara’nın Katar ile anlaşmayı daha da genişletebileceği aktarıldı.

Ayrıca Türkiye’nin swap anlaşması yapmak için görüştüğü ülkeler arasında “anlaşmaya en yakın olanın” Azerbaycan olduğu ve hem Türkiye hem de Azerbaycan’ın bu anlaşmaya olumlu yaklaştığı bildirildi.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yetkilileriyle yaptığı görüşmede “Yeni swap anlaşmaları için dört ülke merkez bankası ile görüşüyoruz. İkisi ile çok iyi noktaya geldik. Rezervlerin güçlendirilmesi hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız” ifadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version