A Milli Takımımız yokları oynadı | Maç sonucu: İsviçre 3-1 Türkiye

featured

A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 A Grubu üçüncü maçında karşı karşıya geldiği İsviçre’ye 3-1 mağlup olarak turnuvaya çok kötü bir şekilde veda etti. İtalya ve Galler yenilgilerinin ardından son maçına çıkan ve en azından bir galibiyet alarak turnuvayı tamamlamak isteyen Şenol Güneş’li A Milli Takım, sahada yine kötü bir performans sergileyerek büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmaya Milli takımımız kalede Uğurcan Çakır, savunmada Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, orta sahada Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve İrfan Can Kahveci, forvette de Burak Yılmaz ilk 11’iyle çıktı.

Milli takımın yedek kulübesinde ise Mert Günok, Altay Bayındır, Okay Yokuşlu, Dorukhan Toköz, Kenan Karaman, Yusuf Yazıcı, Taylan Antalyalı, Ozan Kabak, Enes Ünal, Rıdvan Yılmaz, Orkun Kökçü ve Halil Dervişoğlu yer aldı.

Mücadelenin 6. dakikasında İsviçre atağında Zuber’in pasıyla ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Seferovic, düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne taşıdı.

Mücadelenin 26. dakikasında İsviçre atağında ceza yayı üstünde topla buluşan Shaqiri müthiş bir vuruş çıkararak topu ağlarla buluşturdu ve İsviçre’yi 2-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan yine İsviçre oldu ancak bulduğu pozisyonları gole çeviremedi.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Milli takımımızın atağında ceza alanı dışında sağ çaprazda topla buluşan İrfan Can Kahveci rakibinden sıyrılarak kaleye çektiği şutta uzak direğe giden top ağlarla buluştu ve skor 2-1’e geldi.

Ancak bu golden kısa bir süre sonra 68. dakikada kontra atağa çıkan İsviçre’de sol kanattan hareketlenen Zuber’in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Shaqiri topu ağlara göndererek mücadelenin skorunu belirledi. İsviçre 3-1 Türkiye.

Bu sonuçla A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020 A Grubu’nda 3 yenilgi ile grubunda son sırayı alırken, turnuvaya da puansız veda etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir