Acun Hull City fiyatı nedir? Acun Ilıcalı Hull City’i ne kadara satın aldı?

featured

İngiltere Championship takımlarından Hull City, Acun Ilıcalı tarafından resmen satın alındı. Acun Medya tarafından satın alınan Hull City takımının satın alma sürecinin tamamlandığı bildirildi. Peki Acun Ilıcalı Hull City takımını ne kadara satın aldı? Acun Hull City fiyatı nedir? Acun Hull City için ne kadar ödedi?

HULL CITY TARAFTARLARINDAN TÜRK BAYRAKLI KARŞILAMA

Acun Ilıcalı satın alma duyurusunun ardından Hull City takımının stadı MKM Stadı’na geldi ve burada büyük bir ilgiyle karşılandı. Hull City taraftarları ellerinde Türk bayrakları ve alkışlarla Acun Ilıcalı’ya tezahüratlarda bulundular. Acun Hull City taraftarını ve şehri överken, “bu benim hayalimdi ve gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili ilk yaptığı açıklama yapan Acun, “Bugün en büyük hayallerimden birini gerçekleştirdiğim için mutluyum. Hull City ile güzel bir yolculuğa başlıyoruz. Taraftarlarımızla birlikte gerçekleştirmek istediğimiz çok büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var.” ifadelerini kullandı. 

ACUN HULL CITY İÇİN NE KADAR ÖDEDİ?

Satın alma fiyatıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, İngiliz medyasında çıkan haberlere göre Acun Hull City takımını almak için, kulübün eski sahibi Assem Allam ile 35.5 milyon euro karşılığında anlaştı iddiaları yer aldı.

Acun Hull City takımını satın alarak büyük bir adım atarken, kulübün ligdeki durumunu şuan için pek iç açıcı değil. Hull City, 26 haftası geride kalan İngiltere Championship’te bir maç eksikle 23 puanla 19. sırada yer alıyor. 

Ilıcalı, 2020 yılında Hollanda Eredivisie ekiplerinden Fortuna Sittard’ı Işıtan Gün ile birlikte satın almış ve geçen yılın Nisan ayında kulüpteki ortaklığından çekildiğini duyurmuştu.

HULL CITY KULÜBÜNDEN “YENİ DÖNEM” AÇIKLAMASI

Kulübünün resmi web sitesinden Acun Hull City satın alma süreciyle ilgili, “yeni dönem – devralma tamamlandı” ifadeleri kullanılarak şu açıklama yayınlandı:

Acun Medya’nın Hull City futbol kulübünün satın alma işlemini tamamladı.

Satın alma işlemi İngiliz Futbol Ligi tarafından onaylandı ve kulübün kontrolünün derhal Acun Medya’ya geçmesi sağlandı.

2004 yılında eğlence ve spor tutkunu, dijital platform sahibi ve işletmecisi Acun Ilıcalı tarafından kurulan Acun Medya Grubu, önde gelen uluslararası prodüksiyon ve yayın grubudur. Acun Medya Grubu şu anda Avrupa, Güney ve Kuzey Amerika’da gündüz ve primetime içerik üretmenin yanı sıra Türkiye’de iki ulusal ana akım TV kanalı olan TV8 ve TV8,5 ile en çok abone olunan OTT servislerinden biri olan Exxen’i de işletmektedir.

Acun Medya Grubu, izleyicilere eğlenceli, ilham verici ve yüksek kaliteli içerik sunmayı amaçlayan tutkulu ve özverili bir yaratıcı ve format yapımcıları grubudur. Acun Medya Grubu, dünya çapında hızla genişlerken, dünya pazarları için orijinal formatlar üretmekle kalmayıp, aynı zamanda TV işine 360 ​​derece odaklanmanın yanı sıra yayın stratejileri, dijital entegrasyon ve yenilikçi ticari girişimler de yapmaktadır.

Acun Ilıcalı, bu akşam MKM Stadı’nda Blackburn Rovers ile oynanacak Sky Bet Şampiyonası maçına katılacak.

Kulü., eski başkan Assem Allam’a, başkan yardımcısı Ehab Allam’a ve ailesine gelecek için iyi dileklerini sunar

Hull City’den ayrılan Başkan Yardımcısı Ehab Allam şunları söyledi:

“Hull City’den güçlü ve istikrarlı bir finansal temelde ayrıldığımız için mutlu ve gururluyuz. Görev süremiz boyunca, kulübe gelecek için ihtiyaç duyduğu temelleri vererek, sürdürülebilir bir model ve başarılı bir akademi yapısı oluşturmak için çok çalıştık. Yerli yetenekleri geliştirme ve takas etme yeteneği, sürdürülebilir bir futbol kulübünün ayrılmaz bir parçasıdır ve Hull City’de giderek daha fazla oyuncunun bu yolu izlediğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

“Son 11 yılda pek çok iniş ve çıkış oldu, ancak bizimle çok güzel anılar alacağız. Kulüp tarihindeki en büyük başarılardan bazılarının ve bir parçası olma ayrıcalığına sahip olduğumuz başarıların anıları. Bazı mükemmel ve çalışkan yöneticilerle, oyuncularla ve personelle çalıştık ve yıllar boyunca gösterdikleri tüm çabalar için teşekkürlerimi iletmek isterim.

“Artık yeni bir sahibin mantoyu devralma zamanı geldi ve Acun ve ekibine gelecek için en iyisini diliyorum. Kulübü yönetmek için çok iş odaklı bir yaklaşım benimsedik ve gerçekten Acun’un taraftar kitlesiyle olan ilişkisini yeniden inşa edebileceğini ve ayrıca taraftarların can attığı ve hak ettiği başarıyı sahada geri getireceğini umuyorum.”

Acun Medya’nın kurucusu Acun Ilıcalı şunları söyledi:

“Bugün en büyük hayallerimden birini gerçekleştirdiğim için mutluyum. Hull City ile güzel bir yolculuğa başlıyoruz. Hayranlarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz çok büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Bu süreçte gösterdikleri dostluk ve samimiyet için Allam ailesine teşekkür ederim. Bu güzel şehrin muhteşem taraftarlarıyla başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir