Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi’nde 11 yıl sonra finalde (PSG 0-1 B. Dortmund)

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Borussia Dortmund, deplasmanda PSG'yi 1-0 mağlup ederek finale yükselen taraf oldu. Alman ekibi evindeki ilk maçı da aynı skorla kazanmıştı.

featured

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Alman ekibi Borussia Dortmund, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında rakibi Paris Saint Germain’i aynı skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en prestijli turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalist Borussia Dortmund oldu. İlk maçta kendi evinde PSG‘yi 1-0 mağlup eden Alman devi, rövanşta da güçlü rakibini aynı skorla yenerek finale çıktı.

Borussia Dortmund PSG'yi devirip 11 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi. 50’nci dakikada Dortmund’da Mats Hummels, Julian Brandt’ın kullandığı köşe vuruşunda topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın son anlarında PSG yoğun baskı kursa da direkleri geçemedi ve aradığı golleri bulamadı. Mücadele 1-0 Dortmund’un üstünlüğüyle sonlandı.

MADRİD VE MÜNİH FİNAL AŞKINA SAHADA

Öte yandan Şampiyonlar Ligi’nin diğer finalisti 8 Mayıs Çarşamba günü belli olacak. Real Madrid ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Bayern Münih’i sahasında ağırlayacak. Saat 22.00’de başlayacak mücadele Exxen ve TV8,5’tan naklen yayınlanacak.

Şampiyonlar Ligi finali ise 1 Haziran 2024 tarihinde Wembley Stadyumu’nda oynanacak.

BORUSSİA DORTMUND 11 YIL SONRA WEMBLEY’DE FİNALDE

Borussia Dortmund bu sonuçla 11 yıl sonra yeniden Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselmiş oldu. Sarı siyahlılar en son 2012-2013 sezonunda Wembley’de bir başka Alman ekibi Bayern Münih ile final oynamış ancak kupayı rakibine kaptırmıştı. Dortmund 11 yıl aradan sonra finali yeniden Wembley’de oynayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir