Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme adımlarını açıkladı

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası pandemi kısıtlamalarından normalleşme sürecine geçiş adımlarını açıkladı. Buna göre sokağa çıkma yasağı saatlerinin esnetildiğini açıkladı. Yeme-içme yerlerinin çalışma saatleri de değişirken; kahvehane, çay bahçesi, halı saha ve spor salonu gibi işletmeler tekrar açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonunda açıkladığı yeni kararlar şu şekilde oldu:

NORMALLEŞME KARARLARI

– Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir.

– Bu sınırlamalar hafta sonu ise cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05:00 arasında yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacaktır.

– Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri vaka ve vefat sayılarındaki değişime aşılamada kat edilen mesafe ye göre yeniden belirlenecektir.

– Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme içme yerleri sabah 07:00 ile akşam 21:00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapılabilecek, saat 24:00’e kadar da paket servisini sürdürebilecektir.

– Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edecektir.

– Yaklaşık 13 aydır faaliyetlerini ara vermiş olan kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler belirlenen kurallar çerçevesinde pazar günü hariç sabah 07:00 ile akşam 21:00 saatleri arasında yarından itibaren çalışabilecektir.

– Diğer iş yerlerinin pazar günü haricinde belirlenen saatlerde ve belirlenen şartlarda faaliyetlerini yürütebilecektir.

– Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecek.

– Üniversiteler 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibari ile başlayacak şekilde yürütülecektir.

– Spor kulüpleri genel kurullarının haziranın ilk gününden itibaren diğer kuruluşlar da haziranın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilebilecektir.

– Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması, yeni bir düzenlemeye kadar devam edecektir. Detayları İçişleri Bakanlığımızca yayınlanacak genelgede yer alan bu yeni kademeli normalleşme adımlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

– Seyircisiz oynanan Süper Lig’i önümüzdeki sezon tribünleri doldurmayı temenni ediyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir