Erinç Sağkan kimdir, kaç yaşında, nereli? TBB yeni başkanı Erinç Sağkan biyografisi, listesi

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) yeni başkanı Erinç Sağkan kimdir, nereli, kaç yaşında? Erinç Sağkan'ın listesinde kimler var? İşte ayrıntılar...

featured

Türkiye Barolar Birliği (TBB) yeni başkanını seçti. Son başkan Metin Feyzioğlu ile yarışan Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, TBB’nin yeni başkanı oldu. Ankara, İstanbul ve İzmir Barosu’nun desteklediği Sağkan, son dönemde AK Parti’ye yakınlaşmasıyla tepki çeken Metin Feyzioğlu’nu koltuktan indirdi. Vatandaşlar ‘Erinç Sağkan kimdir?’ sorusunun yanıtını aramaya başladı. Peki Erinç Sağkan kimdir? TBB başkanı Erinç Sağkan, kaç yaşında, nereli? İşte Erinç Sağkan’ın biyografisi…

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 36’ncı Olağan Genel Kurulu tamamlandı ve baronun 9’uncu başkanı belli oldu. Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın aday olduğu seçimde toplam 348 delege oy kullandı. Saat 17.00’de sona eren seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre TBB’nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu.

348 delegeden 182’si oyunu Ankara Barosu Başkanı Ramiz Erinç Sağkan’a verirken, Metin Feyzioğlu’nun oyu 156’da kaldı. 10 delege ise başkanlık seçimi için oy kullanmadı.

Erinç Sağkan

ERİNÇ SAĞKAN KİMDİR?

Erinç Sağkan 24 Nisan 1978 yılında doğdu. Aslen Gümüşhane ilinin Şiran ilçesinden olan Erinç Sağkan ilk ve orta öğreniminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Ankara Barosu’nun çeşitli kurul ve merkezlerinde çalıştıktan sonra; 2010-2012 yılları arasında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyeliği , 2014-2016 yılları arasında Ankara Barosu Genel Sekreterliği, 2016 yılından itibaren ise Ankara Barosu Başkan Yardımcılığı yaptı.

Daha sonra Ankara Baro başkanlığına aday olan Erinç Sağkan, rakiplerine oranla en yüksek oyu alarak başkan seçildi. Seçimlere, Demokratik Sol Avukatlar grubu adayı olarak giren Erinç Sağkan 7 bin 227 oy ile baronun yeni başkanı seçilmişti. Rakipleri ise; Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar grubu adayı Gençer Özdemir 2 bin 283 oy, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu adayı Murat Kemal Gürbüz de bin 256 oy almıştı.

Sağkan adaylık açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu’nda Birlik başkanlığına adaylığımı, tüm kamuoyuna büyük bir heyecan ve saygı ile bildiririm. Savunmanın ağır ve organize bir saldırı altında yargı üçlemesinden soyutlanmaya ve parçalanmaya çalışıldığı bu dönemde; tüm baroların katkı ve katılımı ile savunmayı yeniden vazgeçilmezliğine ve saygınlığına hep birlikte kavuşturacağız.”

0
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir