Ersan Saner video twitter KKTC başbakanı videosu | Ersan Saner eşi kim? Son dakika Kıbrıs haberleri

KKTC Başbakanı Ersan Saner Twitter'da yayınlanan ifşa videosuyla gündeme geldi. Peki iddialar doğru mu? Ersan Saner'in eşi Bahar Saner kim? İşte ayrıntılar...

KKTC Başbakanı videosu güne bomba gibi düştü. Ersan Saner videosu Twitter’da elden ele dolaşmaya başladı. Müstehcen görüntüler sonrası Ersan Saner’in eşinin kim olduğu da merak konusu oldu.

Peki Twitter’daki Ersan Saner videosu gerçek mi yoksa kurgu mu? KKTC başbakanı ifşa videosu iddiaları doğru mu? Ersan Saner’in eşi Bahar Saner kim? İşte merak edilen soruların yanıtı…

Twitter’daki Deli Çavuş isimli bir hesaptan yapılan paylaşımlar ortalığı ayağa kaldırdı. Yakın zamanda koalisyonun dağılacağını söyleyerek istifasını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunacağını açıklayan Başbakan Ersan Saner ile ilgili çirkin iddialar ortaya atıldı.

Gazeteci Erk Acarer‘in gündeme getirdiği, Sedat Peker‘in de tasdiklediği ifşa videosu Twitter’da dolaşmaya başladı. KKTC Başbakanı Ersan Saner’e ait olduğu iddia edilen görüntülerde Başbakan Saner bir kadın ile görüntülü konuşma sırasında müstehcen vaziyette. Ancak bu skandal videoyla ilgili iddialara yanıt gecikmedi.

KKTC BAŞBAKANI ERSAN SANER’DEN VİDEO İDDİALARINA YANIT

KKTC Başbakanı Ersan Saner, KKTC’de kumarhane işleten ve bir darp olayı yüzünden tutuklanan Halil Falyalı’nın elinde kasetinin olduğu ve kendisine bu videoyla şantaj yapıldığına ilişkin iddialara şöyle cevap verdi:

“Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur. Teknolojik olanaklardan alabildiğince yararlanılarak kurgulanan bu video ile çok çirkin bir itibar suikastının hedefi oldum. Ne var ki, Genel Başkanlık yarışının son 10 gününe girilirken önce Güney Kıbrıs’tan satın alınan bir telefon numarasından şahıslara kurgulanmış bir video gönderildi. Öğleden sonra ise aynı video sosyal medyada yayınlanmaya başladı. Aylardır birileri tarafından böyle bir şey yapılacağı kulaklara fısıldanıyor ancak ben bir makama erişmek uğruna bir insanın ailesini, çevresini, partisini böylesine rencide edecek kadar seviyesiz bir tutum içine girileceğine ihtimal vermiyordum.

Birilerinin benim çok sevdiğim ülkeme, partime hizmet etmemin önüne siyasi mücadele ile değil çirkin saldırılarla geçmek istediği nettir. Tamamen bu amaçla düzenlenmiş bir komplo söz konusudur. Hatta yer altı dünyası ile işbirliği yapıldığına dair saptamalar vardır. Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur. Dolayısı ile hukukçularımız, yol arkadaşlarım, partililerimizle birlikte durum değerlendirmesi yapmaya devam ediyoruz. Bu halk beni iyi tanır. Eğer ailem, partim ve ülkem söz konusu ise her türlü kararı tereddütsüz verebileceğimi iyi bilir. Halkımız ve UBP’lilerin bu komployu benimsemesi mümkün değildir. Görülecektir ki siyasi ahlaksızlıktan medet umanlara gereken cevap verilecektir.”

ERSAN SANER’İN EŞİ KİM? (BAHAR SANER)

Skandal iddia sonrası KKTC Başbakanı Ersan Saner’in eşi de merak konusu oldu. Ersan Saner’in eşi Bahar Saner, Gazimağusa Kaza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bahar Saner, 1969’da Limasol’da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1993 yılında avukatlık kaydını yaptırdı. Saner 1999 yılında ise Kaza Mahkemesi Yargıçlığı’na atandı. 2007’den beri de Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığı görevi yapan Saner, evli ve iki çocuk annesidir.

ERSAN SANER KİMDİR?

Saner, 1966’da Gazimağusa’da doğdu. 1988’de Trakya Üniversitesinden mimar olarak mezun olan Saner, 2002’de UBP Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi ve 2002 -2006 yılları arasında UBP’den Gazimağusa Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdürdü.

2009 Erken Genel Seçimlerinde UBP’den Gazimağusa Milletvekili seçilen Saner, 4 Mayıs 2009’da kurulan Derviş Eroğlu hükümetinde Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı olarak görev aldı.

Saner, 27 Mayıs 2010’da kurulan İrsen Küçük hükümetinde ise Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinde bulundu ve 2013 Erken Genel Seçimleri’nde yeniden UBP’den Gazimağusa Milletvekili seçildi.

8 Aralık 2020 tarihinde Ulusal Birlik Partisi – Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi Koalisyon Hükûmeti protokolü imzalandı. 9 Aralık 2020 tarihinde bakanlar kurulu listesi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından onaylanınca KKTC Başbakanı Ersan Saner oldu. Evli ve 2 çocuk babası olan Saner, İngilizce biliyor.

SİYASETTEN ÇEKİLİYOR

Saner’in yazılı açıklaması öncesinde siyaseti bırakma kararı aldığı iddia edilmişti. Kıbrıs gazetesi ilgili haberinde, “Başbakan Ersan Saner, dün akşam patlak veren video skandalının ardından, siyasetten çekilme kararı aldı. İstifa yazısı hazırlanan Ersan Saner’in bugün itibarı ile kurultaydan çekildiği, parti başkanlığından da istifa edeceği öğrenildi. Başbakanlıkta, hukuki sorun nedeniyle izne ayrılacak olan Saner’in yerine Nazım Çavuşoğlu veya Ünal Üstel’in vekalet edeceği konuşuluyor” ifadelerini kullanmıştı.

BASKI YAPILDI

Haberde, “genel başkanlık görevinden istifa etmesi, genel başkan adaylığından çekilmesi ve başbakanlık görevinden hukuken kriz yaşanmaması için izine ayrılması konusunda Ersan Saner’e büyük baskı yapıldı ve telkinde bulunuldu. Saner’e en yakın kişiler bile söz konusu video olayından sonra başkanlıkta ve genel başkan adaylığında ısrar etmesinin UBP’yi de yaralayacağı ve geri dönülmez tahribatlar yaratacağı üzerinde durdu” denilmişti.

.

Exit mobile version