Fenerbahçe zirveye, Başakşehir kümeye

featured

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ile deplasmanda karşı karşıya geldiği maçı 2-1 kazanarak şampiyonluk mücadelesinde çok kritik 3 puan aldı. Maçta 1-0 geriye düşen sarı lacivertli ekip, müthiş bir geri dönüşe imza atarak mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Maçın en kritik anı ise 88. dakikada Fenerbahçe kalecisi Harun Tekin’in, Visca’nın penaltı vuruşunu kurtarması oldu.

Fenerbahçe’nin gollerini 40. dakikada Attila Szalai ve 57. dakikada Pelkas kaydederken, Başakşehir’in tek golünü ise 18. dakikada Ömer Ali Şahiner kaydetti. 

Süper Lig’in 35. haftasının son maçında Fenerbahçe deplasmanda Medipol Başakşehir’i 2-1 mağlup etti. Lider Beşiktaş’ın puan kaybı yaşadığı haftada yakaladığı fırsatı geri çevirmeyen Fenerbahçe, zorlu Başakşehir deplasmanından galibiyetle ayrılarak zirveye bir adım daha yaklaştı.

Emre Belözoğlu yönetimindeki 4. maçında 3 puan daha alan Fenerbahçe, genç teknik adam ile toplamda 10 puan alarak henüz mağlubiyet yüzü görmedi. Emre Belözoğlu ile birlikte takım içindeki arkadaşlık ve saha içindeki mücadele arzusu artarken, bu durum alınan sonuçlara da yansımış oldu.

Maça hızlı başlayan Medipol Başakşehir, 18. dakikada Ömer Ali Şahiner’in attığı muhteşem gol ile öne geçti. Edin Visca’nın uzun pasında Nazım Sangare’den seken topu önünde bulan Ömer Ali Şahiner, ceza sahası dışından sağ çaprazdan kaleye çektiği şut ile kaleci Harun Tekin’in solundan topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın 40. dakikasında Fenerbahçe’nin kullandığı korner vuruşunda Caner Erkin’in ortasını ön direkte Ozan Tufan kafa ile arkaya indirdi ve arka direkte topla buluşan Szalai topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın 57. dakikasında Pelkas’ın harika golü ile Fenerbahçe öne geçti. Ozan Tufan’ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Dimitris Pelkas’ın, sol çaprazdan uzak köşeye doğru çektiği şut ağlarla buluştu ve Fenerbahçe bu güzel gol ile 2-1 öne geçti.

Maçın son bölümünde ise 87. dakikada Harun Tekin’in, Başakşehir’den Fredrik Gulbrandsen’e ceza sahası içinde yaptığı müdahale sonucu hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Edin Visca’nın şutunu Fenerbahçe kalecisi Harun Tekin kurtarmayı başararak takımına 3 puanı getiren isim oldu.

Maçın kalan dakikalarında ise beraberlik şansı arayan Medipol Başakşehir sonuç alamadı ve karşılaşma 2-1’lik sonuçla sona erdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 69 puana yükselip, lider Beşiktaş ile puan farkını 2’ye indirdi.

Medipol Başakşehir ise mağlup ayrıldığı karşılaşma sonunda 33 puanla 18’inci sırada kaldı ve tehlikeli bölgeden uzaklaşamayarak düşme potasında kaldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir