Galatasaray zirveyi yakaladı | Maç Sonucu: Yukatel Denizlispor 1-4 Galatasaray (Özet)

featured

Galatasaray, Yukatel Denizlispor deplasmanında istediğini aldı. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin mağlup olduğu gecede rakibini 4-1 yenen sarı-kırmızılılar, zirveye ortak oldu.

Süper Lig’in 41. haftasında Galatasaray, deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen Yukatel Denizlispor ile karşılaştı.

Haftaya 3. sırada giren Galatasaray, Denizli Atatürk Stadyumu’ndaki mücadeleden 4-1’lik net bir skorla ayrıldı. Lider Beşiktaş’ın evinde Fatih Karagümrük’e 2-1, ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin de evinde Sivasspor’a yine 2-1’lik skorla yenilmesiyle birlikte Galatasaray zor olan şampiyonluk ihtimalini bir anda zirveye taşıdı. Beşiktaş ile puanını eşitleyen sarı kırmızılı ekip, genel averaj ile 2. sırada yer aldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fatih Terim’in öğrencileri 22. dakikada Halil Dervişoğlu ve 35. dakikada penaltıdan Ryan Babel ile 2-0’lık üstünlüğü yakaladı.

42. dakikada bir penaltı daha kazanan Galatasaray’da penaltı vuruşu için topun başına geçen Emre Akbaba’nın vuruşunda Denizlispor kalecisi Abdulkadir Sünger ayağıyla topu kurtarmayı başardı.

Fatih Terim, ikinci yarıda Mostafa Mohamed ve Henry Onyekuru’yu oyuna sürerek olası bir gol averajı durumunda Beşiktaş’ın önüne geçmek istedi. Ancak rakip kalede gol arayan sarı-kırmızılılar geride eksik yakalandı ve Recep Niyaz’ın 62. dakikadaki golüne engel olamadı, böylece skor 1-2’ye geldi.

Galatasaray karşılaşmanın 85. daikkasında üçüncü kez penaltı kazandı. Mostafa Mohamed’in penaltı vuruşunu Abdülkadir Sünger kurtardı. Ancak VAR’dan gelen tavsiye üzerine pozisyonu izleyen hakem Abdülkadir Bitigen, ceza sahasına erken giriş nedeniyle penaltıyı tekrarlattı. Bir kez daha topun başına geçen Mohamed, bu kez ağları buldu.

Pozisyon sonrası itirazlarda bulunan Hugo Rodallega ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. 

86’da farkı 2’ye çıkaran Terim’in ekibi 89. dakikada gelen hızlı hücumda Mostafa Mohamed ile bir gol daha buldu: 1-4.

Kalan bölümde başka gol sesi çıkmayınca Galatasaray rakibini deplasmanda 4-1 mağlup etti.

Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’in son haftasında Helenex Yeni Malatyaspor’u konuk edecek.

Güncel puan durumunu görmek için tıklayınız.

Maç özetini izlemek için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir