İBB Başkanı İmamoğlu: Soruşturmayı bana değil, kaybolan atlara açın

featured

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına konuğu oldu.

İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın elleri arkada bağlı şekilde Fatih Sultan Mehmet Türbesi’nde yürümesi hakkında başlatılan ön inceleme sonucunda soruşturma izni vermemesi ile ilgili yorumda bulundu.

İmamoğlu türbe ziyaretiyle ilgili olarak o gün katıldığı programda bir gecikme yaşandığını ve o sırada beklemek yerine Fatih Sultan Mehmet ve Gülbahar Hatun’un türbeleri ile Kadir Topbaş’ın mezarının bulunduğu bölüme gittiğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu “İçeri gidip bir denetleyeyim istedim. Ellerim arkada yürümeye başladım. Dua ettim, yarım saat vakit geçirdim. O görüntüleri çeken de bizim arkadaşlarımız. Bunun bir ayıbı yok. İnsani bir tavırdır. Esprili şekilde anlattım. Trabzon’da Karadeniz’de yamaçlarda insanların yürüyüş biçimidir bu. Eller arkaya atılır, denge bulmak için.  Bizim insanımızda var. Bazen saygı için de böyle durulur” ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:

“Buradan şöyle bir akıl çıkartmak, böyle bir yorum yapma becerisi göstermek tümden akıl tutulması ve gerçekten üzücü. Ben soruşturulmak isterim. Geçenlerde çağrı yaptım, ‘Soruşturmayı buna değil madem bu kadar soruyorsunuz atlar meselesine açın’ dedim. Mademki bu kadar kafanız karışık anlatırım.

Buna açın. Her vatandaş eşittir, her makam sorgulanmalı, soruşturulmalı. Biz onun için buradayız. Soruşturun bizim için problem yok.

Ben göreve geldiğimde dönüp Beylikdüzü’nün didik didik araştırılması, o döneme ilişkin tam 27 soruşturma izni kararının verilmesi, aynı dosyaların tekrar pişirilip pişirilip getirilmesi… Bu ne için yapılır anlaşılır gibi değil. Bence çok net bir cevabı var: İstanbul seçimini yedirememek.

Bu kısmı gülerek geçiyorum. Hâlâ oradalar. Bir de bakıyorlar ki işler tıkır tıkır yürüyor. Diyorlar ki acaba biz ne yapabiliriz? Ellerini arkadan bağladın, yok oraya gittin, yok bunu ziyaret ettin…”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir