Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları

featured

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile Paris Saint-Germain çeyrek finale adlarını yazdıran takımlar oldu.

İspanya’da oynanan ilk maçta rakibi Barcelona’yı 4-1 mağlup eden PSG, evinde oynanan rövanş mücadelesinde rakibiyle 1-1 berabere kalarak çeyrek final biletini kapan takım oldu. Maçın başlarında daha atak oynayan PSG, rakip ceza sahası içerisinde düşürülen Mauro İcardi’nin pozisyonunda VAR kararının ardından penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen isim Kylian Mbappe oldu ve maçın 31. dakikasında takımını 1-0 öne geçirdi.

Sonrasında ataklarını sıklaştıran Barcelona, maçın 37. dakikasında Arjantinli süperstarı Lionel Messi’nin attığı jeneriklik gol ile skoru 1-1’e getirdi. İlk yarının sonlarında ise ceza sahası içerisinde düşürülen Antoine Griezmann’ın pozisyonunda hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Messi’nin 45+3. dakikada kullandığı penaltı vuruşunu PSG kalecisi Keylor Navas’ın kurtarmasıyla ilk yarı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise iki takım da yakaladığı gol pozisyonlarını gole çeviremedi ve mücadele 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Bu sonucun ardından PSG, Şampiyonlar Ligi’nde son 8 takım arasına adını yazdıran taraf oldu. Barcelona, hücum hattının kaçırdığı pozisyonlar ve PSG kalecisi Navas’ın üstün performansı sonucunda turnuvadan elenerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Liverpool turladı

Liverpool, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle Macaristan’da oynanan ve milli futbolcumuz Ozan Kabak’ın 90 dakika forma giydiği mücadelede Almanya’nın Liepzig takımını 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

İlk maçta rakibini 2-0 mağlup eden Liverpool, ev sahibi statüsünde oynadığı bu karşılaşmayı da aynı skorla kazandı. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında sahneye çıkan Mısırlı yıldız Muhammed Salah, 70. dakikada topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Hemen ardından 74. dakikada Sadio Mane ile ikinci golünü bulan Liverpool, bu skorla turu geçerek yoluna devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir