UEFA’dan Rusya’ya şok: EURO 2024’ten men edildi

Ukrayna'nın işgali nedeniyle şubat ayının sonlarında kulüp takımlarının uluslararası turnuvalardan men edilmesinin ardından Rusya'ya bir yaptırım daha uygulandı. UEFA, Rus milli takımının EURO 2024'ten çıkarıldığını duyurdu.

featured

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Rusya’ya yönelik yaptırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Hırvatistan’da icra kurulu toplantısı gerçekleştiren UEFA yetkilileri, EURO 2024’ün yol haritası ve eleme kuraları prosedürlerine yönelik birtakım kararlar aldı.

RUSYA’YA EURO 2024’TEN MEN

Bu kapsamda; Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle, Rusya’nın EURO 2024 eleme kuralarına katılamayacağı açıklandı. Alınan kararda, 28 Şubat’ta tüm Rus takımlarının uluslararası müsabakalardan men edilmesine yönelik adımın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından onaylandığı da hatırlatıldı.

thumbnail
İlişkili Yazı
Birleşmiş Milletler Rusya’yı İnsan Hakları Konseyi’nden çıkardı

EURO 2024 HANGİ ÜLKEDE DÜZENLENECEK?

EURO 2024’e Almanya ev sahipliği yapacak. Bu nedenle ev sahibi ülke, turnuvaya doğrudan katılacağı için 9 Ekim’de Frankfurt’ta düzenlenecek eleme kuralarında yer almayacak.

53 ülkenin katılacağı elemelerde, 10 grup bulunacak. Bu grupların 7’sinde 5, 3’ünde 6 takım yer alacak. Maçların ardından grup liderleri ve ikincileri, adlarını finale yazdıracak. Finallere kalacak diğer 3 takım ise Mart 2024’te yapılacak play-off maçlarından sonra belirlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir