Almanya işçi alımı başvuru formu ve meslekler | 4 bin Euro maaşla Almanya işçi alımı başvuru şartları | İşkur Almanya işçi alımı | Almanya haberleri son dakika

Almanya Türkiye'den çeşitli meslek gruplarından çok sayıda işçi alımı yapacak. Yaklaşık 4 bin Euro maaşla işçi arayan Almanya'ya gitmek için birçok Türk vatandaşı, söz konusu iş ilanlarına nereden ve nasıl başvuru yapılacağını merak ediyor. İşte 2022 Almanya işçi alımıyla ilgili tüm ayrıntılar...

featured

Almanya işçi alımı yapacağı ülkeler arasında Türkiye’nin de olacağını duyurdu. Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Almanya’da farklı meslek dalları için on binlerce işçi alınacak. Peki Almanya’ya işçi olarak gitmek isteyen Türk vatandaşları nasıl başvuru yapabilir? Almanya işçi alımı başvurusu nereden yapılır? İŞKUR Almanya işçi alımına bakıyor mu? Almanya çalışma vizesi nasıl alınır? Almanya’da asgari ücret ne kadar? Çalışanlara ne kadar maaş veriliyor? İşte merak edilen soruların yanıtları ve son dakika Almanya haberleri…

Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle pek çok genç daha iyi şartlarda yaşayabilmek için yurt dışına çıkmanın hayalini kuruyor. Birçok kişi Türkiye’de üniversite bitirmesine rağmen kendi mesleğini değil, yurt dışında herhangi bir yerde vasıfsız işçi olarak çalışmayı göze alıyor. Yurt dışına çıkma isteğinin bir diğer nedeni de Türk Lirası’nın döviz karşısında giderek değersizleşmesi. 2022 yılının ilk günlerinde 1 Euro yaklaşık 15 TL’ye denk gelmektedir.

Bu nedenle yurt dışında çalışmak için arayışta olan ve işçi alımlarını takip edenleri sevindirecek haber, Avrupa’nın en büyük ekonomisi ve en kalabalık nüfuslu ülkesi olan Almanya’dan geldi. Angela Merkel’in yerine gelen yeni Almanya Başbakanı Olaf Scholz döneminde de yurt dışından işçi alımına başlandı. 46 farklı meslek grubundan işçi alımı için harekete geçilirken, alım yapılacak ülkeler arasında Türkiye’nin de yer aldığı öğrenildi.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI MESLEKLERİ HANGİSİ?

Alman hükümeti; daha çok sağlık, ulaşım, ticaret, hizmet sektörlerinin yanı sıra ofis işleri, teknik hizmetler, satış işleri, yardımcı faaliyet işlerinde alım yapacak. Yaklaşık 1,5 milyon iş ilanının bulunduğu ülkede 300 bin hemşire ve yaşlı hasta bakıcının yanı sıra, 230 bin yuva eğitmeni, çok sayıda garson, su tesisatçısı, tır ve kamyon şoförü de alınacak.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

2022 yılının henüz başlarında Almanya işçi alımı yapmaya hazırlanıyor. Birçok kişi tarafından başvuru şartları merak ediliyor. Bu yıl için şimdilik işçi alım şartları henüz açıklanmadı ancak geçen yıl Almanya’da işçi alımı için gereken başvuru şartları şunlardı:

  • Başvuracak kişiler 20-45 yaş aralığında olmalıdır. Adaylar 20 yaşından gün almış olmalı ve 45 yaşından ise gün almamış olmalıdır.
  • Adaylarda yurt dışına çıkma ve istenilen görevleri yapma konusunda herhangi bir sağlık engeli bulunmamalıdır.
  • Adayların çok iyi derecede Almanca bilmesine gerek yok.
  • Başvuran adaylarda diploma şartı da aranmıyor fakat meslek şartı ve bu mesleği belgeleme şartı var.

2022 ALMANYA İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? (ONLİNE BAŞVURU LİNKİ)

Almanya’ya işçi alımı için başvuru yapmak isteyen binlerce kişi, brüt maaşın 2500 Euro olduğu sanayi devi bu ülkeye, başvuruyu nereden ve nasıl yapacağını merak ediyor.

Almanya iş başvurusunu online olarak yapabileceğiniz yerlerden bir tanesi Türkiye’deki iş ilanlarının verildiği internet sitelerine benzer bir platform olan MeineStadt sitesidir. Yalnız bu platformun Almanca olduğunu belirtmemiz gerekir.

Almanya iş başvurusu için tıklayınız >> https://jobs.meinestadt.de/

Alternatif olarak Türkçe seçeneğiyle iş başvurusu yapabileceğiz bir platform var. OBM Türkiye sitesi üzerinden başvurunuzu online olarak yapabilirsiniz.

OBM Türkiye başvuru sayfası için TIKLAYINIZ >> https://www.obm-turkiye.com/

Web sayfasındaki form doldurulduktan sonra, talep edilen evrakların temin edilmesi ve Almanca dilinde tercümelerinin yapılması gerekiyor.

Başvurudaki en önemli kriterlerden biri, sadece diploma yeterli olmayıp geçmişe dönük iş tecrübesinin de olması gerekiyor.

Bir diğer önemli kriter ise Almanca bilgisinin yeterli düzeyde olmasıdır. B1 seviyesinde Almanca bilgisinin şart olduğu başvuruda, bunun da belgelenmesi gerekmektedir. Vize işlemleri için gerekli evrak sayılması ve ayrıca olası bir mülakat durumuna yönelik B1 seviyesinde eğitim alındığı; TELC, Goethe Institut, Ösd gibi konsolosluk tarafından yetkili kılınan kurumlardan belgelenmesi gerekmektedir.

ALMANYA’DA İŞÇİ MAAŞLARI NE KADAR? ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Almanya’da asgari ücret 1584 Euro yani yaklaşık 24 bin TL (1 Euro=15,25 TL iken) olarak ödeniyor. Bunun yanı sıra diğer meslek kollarına göre çalışma olanağı daha kolay olan garsonluk gibi mesleklerde ise alınan maaş 3000 Euro’yu buluyor. Almanya’da çalışma saati günde 8 saat olarak belirlenmiştir.

Bazı mesleklere göre Almanya’da ödenen en düşük ve en yüksek maaş miktarları şöyle:

4 BİN EURO KAÇ TL?

Binlerce işçi alımı yapacak Almanya’daki ilanlara başvuran kişilere verilecek maaş meslekten mesleğe göre değişiklik gösterse de, ortalama 4 bin Euro ödeneceği belirtiliyor. Bu gelişmeden sonra birçok kişi ‘4 bin euro kaç TL?’ sorusunun cevabını merak etti.

3 Ocak 2022 tarihinde 1 Euro yaklaşık 15,25 Türk Lirası’na denk geliyor. Yani Almanya’da 4 bin Euro maaş alan bir kişinin kazancının Türk Lirası’ndaki karşılığı yaklaşık 61 bin TL ediyor.

3
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Slm ben Mehmet alçı boya sitroperiyer dış cephe mantolama ustasıyım 25 yıldır bu meslek teyim yurtdışında çalışmak istiyorum 05355891354

    Cevapla
  2. sizden katiyen para almıyorlar ancak “almanca şart, almanca bilmen lazım online kursumuz da hemen şuracıkta 1250tlcik” uyanıklığı ile asıl mevzunun online ders satmak olduğunu gösteren firma.işkurda böyle bi başvuru yok a24haber de bu sahtekarlığa alet olmuş yazık