Son dakika: İstiklal Caddesi bombacısı yakalandı! Bakan Soylu saldırının arkasındaki terör örgütünü açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki patlama öncesi bombayı bırakan şahsın gözaltına alındığını açıkladı. Hain saldırıda ölenlerin kimliklerini açıklayan Bakan Soylu, saldırının arkasındaki terör örgütünü de paylaştı.

featured

İstiklal Caddesi’deki hain saldırıyı düzenleyen bombacı tespit edildi.

İstanbul’un sembol yerlerinden Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırı tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Patlama nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralı vatandaşın bulunduğu açıklanırken, saldırıyı gerçekleştiren bombacı ve arkasındaki bağlantıların tespit edilmesi için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bombalı saldırı için 8 savcı görevlendirilirken, olay yeri ekipleri patlama bölgesinde gece geç saatlere kadar incelemelerini sürdürdü.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya ziyareti öncesi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan aldığı bilgileri paylaşarak, saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yaralıların durumuna ilişkin bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise; “İstiklal Caddesindeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39’u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5’i halen yoğun bakımdadır, 2’sinin durumu ciddiyet gösteriyor. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: İLK TESPİT KADININ ROL OYNADIĞINI GÖSTERİYOR

Sosyal medyaya yansıyan bazı görüntülerde, bombayı bir kadın şüphelinin bırakıp koşarak uzaklaştığına dair kareler yer almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da saldırıyı kimin gerçekleştirdiğiyle ilgili bunu doğrular nitelikte bir açıklama yaparak şöyle konuştu:

“İlk incelemelere göre saldırıda terör kokusu var. İlk tespitler bir kadının rol oynadığını gösteriyor, kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak.

İSTİKLAL CADDESİ BOMBACISI YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 3.30 sıralarında patlamanın yaşandığı Taksim’den kritik açıklamalar yaptı ve saldırganın yakalandığını duyurdu.

Bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığını açıklayan Bakan Soylu, “Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü. Bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz” dedi.

TAKSİM’DEKİ SALDIRIDA ÖLEN VATANDAŞLARIN İSİMLERİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden 6 kişinin kimliklerini de açıkladı. Patlamada can verenlerin isimleri şöyle:

  • Arzu Özsoy (İstanbul 1984 doğumlu) ve kızı Yağmur Uçar (Ereğli 2007 doğumlu)
  • Yusuf Meydan (Palu 1988 doğumlu) ile kızı Ecrin Meydan (Seyhan 2013 doğumlu),
  • Adem Topkara (Gümüşhane 1982 doğumlu) ve eşi Mukaddes Elif Topkara (Rize 1995 doğumlu)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir