İNSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ? İnstagram neden açılmıyor, neden çöktü? İnstagram sorun mu var?

Sosyal medya uygulaması İnstagram'a girişte birçok kullanıcı sorun yaşıyor. İnstagram çöktü mü sorusunun cevabı araştırılırken, konuya ilişkin son dakika açıklaması geldi ve İnstagram'daki erişim sorununun cevabı belli oldu.

featured

İnstagram neden açılmıyor? Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından İnstagram’da akşam saatlerinde yaşanan sorunun kaynağı araştırılıyor. Pek çok kullanıcı İnstagram’a girmekte sorun yaşıyor. Peki İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? İnstagram çöktü mü? Yaşanan sorunun nedenine ilişkin resmi açıklama geldi. İşte ayrıntılar…

Milyonlarca vatandaşın kullandığı popüler sosyal medya uygulaması İnstagram’da akşam saatlerinde erişim sorunu yaşandı. Kullanıcılar sorunun internet kaynaklı mı yoksa platformun kendisinden mi kaynaklı olduğunu merak ediyordu. Akşam saatlerinde yaşanan sıkıntının kaynağının sebebi belli oldu.

İNSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

İnstagram akşam saatlerinde adeta çöktü. Platformun yavaşladığı görülürken, birçok kullanıcı ise platforma girmekte de sorun yaşadı.

İnstagram neden açılmıyor?

İNSTAGRAM NEDEN AÇILMIYOR?

Türkiye, İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde akşam saatlerine doğru meydana gelen patlama haberiyle sarsıldı. Terör saldırısı olduğu düşünülen saldırı nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralı vatandaşın olduğu açıklandı. Saldırı sonrası internete birtakım kısıtlama getirildi.

İNSTAGRAM NEDEN YAVAŞ?

Patlamanın ardından sosyal medya üzerinden patlama anı ve sonrasına ilişkin görüntüler paylaşıldı. Elden ele yayılan görüntüler nedeniyle ilk önce sulh ceza hakimliğinin talebiyle RTÜK tarafından yayın yasağı getirildi.

Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından ülke genelinde sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.

Başta İstagram, Twitter ve Youtube olmak üzere sosyal medya ve internette yaşanan erişim ve yavaşlama sorununun sebebi; BTK‘nın bant daraltma uygulaması.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir