Batuhan Yaşar neden öldü, hastalığı neydi?

featured

Türkiye Gazetesi Yazarı ve İhlas Medya Grubu Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar vefat etti. Cıva zehirlenmesi yaşayan Batuhan Yaşar yoğun bakıma kaldırılmış ve durumunun kritik olduğu açıklanmıştı. Ancak ünlü gazeteciden üzücü haber geldi ve hayatını kaybettiği açıklandı. Bunun üzerine Batuhan Yaşar’ın hastalığının ne olduğu merak edilmeye başlandı. Peki Batuhan Yaşar neden öldü, hastalığı neydi? Batuhan Yaşar kimdir?

Batuhan Yaşar neden öldü?

Daha önce civa zehirlenmesi nedeniyle 4 kez ameliyat geçiren Yaşar, aynı rahatsızlık nedeniyle 5’inci kez ameliyat olmak üzere hastaneye yatırılmıştı. Yatırıldığı hastanede enfeksiyon kapan Yaşar, yoğun bakım servisine kaldırılmış ve durumunun kritik olduğu belirtilmişti.

CIva Zehirlenmesi Nedir?

Cıva çok küçük miktarlarda bile etkili olabilen bir sinir sistemi toksinidir. Merkez sinir sistemini ve böbrek sistemini doğrudan etkiler. Gelişim bozukluklarına, hareket ve beyin işlevi bozukluklarına neden olur. Kolayca buharlaşarak, renksiz bir buhar halinde havaya karışması onu gizli bir toksin durumuna getirir.

Cıvanın solunması kimyasal akciğer yangısına, doku yıkımına yol açan bronşit oluşumuna neden olur ve etkilenim sürerse ölümle sonuçlanır.  Anorganik cıva tuzları böbrek ve merkez sinir sistemine ileri derecede toksiktir. Metil cıva mikrotübül oluşumunu, nöronlarda protein sentezini engeller. Hücre zarı etkinliğini değiştirir, DNA sentezini bozar. Sonuçta sinir sistemine çok ileri derecede toksik etki yapar.

Cıva ve bileşiklerinin etkisi doz, etkilenen kişinin yaşı, etkilenim süresi, etkilenim yolu, etkilenen kişinin sağlığı ve beslenme düzeyi ile ilişkilidir. İdrar, saç ve kan düzeyinin ölçülmesiyle etkilenim belirlenir.

Metalik cıva buharına bağlı yüksek doz, kısa süreli etkilenimlerde, akciğer hasarı, bulantı, kusma, ishal, kalp hızı ve kan basıncında artış, deride kızarıklık, göz tahrişi gibi bulgular ortaya çıkabilmektedir.

Detaylı bilgi için Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasını buradan inceleyebilirsiniz.

BATUHAN YAŞAR KİMDİR?

Batuhan Yaşar 1970 yılında Afyon’un Emirdağ ilçesinde doğmuştur. Yüksek öğretimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamlamış, gazeteciliğe ise 1988 yılında Türkiye Gazetesi’nde başlamıştır.

1994 yılına kadar sırasıyla Sağlık, Polis-Adliye, ve Başbakanlık muhabirliği yaptı. Aynı yıl Londra’da gitti ve 1998 yıllına kadar University of Westminster’de dil ve ekonomi eğitimi aldı. Aynı yıllarda TGRT ve Türkiye Gazetesi’nin Londra muhabiri olarak görev yaptı.

1998 Yılında tekrar Ankara’ya döndü ve TGRT’de Diplomasi ve Savunma muhabiri olarak çalıştı.

2000 Yılında TGRT Ankara Haber Müdürlüğü görevine getirildi. Aynı yıldan itibaren Neler Oluyor programını hazırlayıp sunmaya başladı.

2006 Yılında kısa bir süre Fox TV Ankara Temsilciliği görevini yaptı.

2007 Yılında İHA Ankara Temsilciliği, 2011 yılında da TGRT Ankara Temsilciliği görevlerine getirildi.

2015’den beri de Türkiye Gazetesinde köşe yazıyordu.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir