Bruno Pinheiro kimdir? Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Pinheiro kariyeri ve biyografisi

featured

Beşiktaş‘ta Sergen Yalçın’ın görevinden ayrılmasından sonra boşalan teknik direktörlük koltuğuna Portekizli çalıştırıcı Bruno Pinheiro oturacak. Siyah beyazlı kulübün, Portekiz’in Estoril takımını çalıştıran Bruno Pinheiro ile anlaşma sağlayarak İstanbul’a davet ettiği ve sözleşme imzalayacağı açıklandı. Peki Bruno Pinheiro kimdir? Pinheiro hangi futbol takımlarını çalıştırdı, kariyeri nedir? İşte detaylar…

Bruno Pinheiro

Siyah beyazlılar Pinheiro ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayacak ve yıllık 900 bin euro ücret ödeyecek.

Yönetim kurulu Sergen Yalçın sonrası ilk olarak Şenol Güneş ile el sıkışmıştı. Başkan Ahmet Nur Çebi, takımı Güneş’e emanet etmek istese de, yönetim kurulunda fikir birliği sağlanamadı.

Futbol A.Ş Genel Müdürü Ceyhun Kazancı’nın Pinheiro için yaptığı sunum ve yapay zeka sonuçlarına göre Portekizli çalıştırıcının Beşiktaş’a en uygun isim olarak belirlemesi yönetimde kabul gördü.

Bruno Pinheiro kimdir?

Bruno Miguel Nogueira Pinheiro, 30 Ekim 1976 tarihinde Portekiz’in Charneca de Caparica yerleşim yerinde dünyaya gelmiştir.

Pinheiro, 2006 yılında Benfica Altyapısında başladığı teknik direktörlük görevine, 2014 yılına kadar Portekiz’in çeşitli kulüplerinin genç takımlarında devam etti. 2014 yılında ise profesyonel teknik direktörlük kariyeri başlayan Pinheiro, Electrico FC kulübünde göreve getirildi. Katar U19 ve U20 takımlarının da hocalığını yapan Portekizli çalıştırıcı, Temmuz 2020 tarihinde Portekiz’in Estoril kulübüyle anlaşma imzaladı. Burada takımın başına geçtikten sonra Portekiz 2. Ligi’nde yer alan kulübü, 2020/2021 sezonu şampiyonu yaparak, Portekiz 1. Ligi’ne (Liga Portugal Bwin) çıkarmayı başardı.

Bu sezon ise Portekiz Premier Ligi’nde de başarısını devam ettiren Pinheiro, takımı Estoril ile 24 puan ile 5. sırada bulunuyor. Toplam 14 maça çıkan Estoril, 6 galibiyet ve 6 beraberlik almasının yanında, yalnızca 2 mağlubiyeti bulunuyor. Ligdeki yeri itibariyle Avrupa kupalarına gitme potasında bulunan Estoril, büyük bir başarıya imza atmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir