Son dakika: Düzce’de korkutan deprem! Düzce depremi büyüklüğü kaç, ölen ve yaralanan var mı? 23 Kasım AFAD son depremler…

Son dakika haberi: Düzce'de gece yarısı şiddetli bir deprem meydana geldi. İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle büyük panik yaşanırken, AFAD depremin 5,9 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. 20'nin üzerinde artçı sarsıntının yaşandığı Düzce'de eğitime ara verildi. Düzce Valisi ve Düzce Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan da ilk açıklamalar geldi. İşte ayrıntılar...

featured

Son dakika haberi: Türkiye gece yarısı şiddetli bir depremle sarsıldı. İstanbul’da da şiddetli şekilde hissedilen depremin büyüklüğü ve merkezinin neresi olduğu merak edildi. Peki deprem nerede oldu? İstanbul depreminin büyüklüğü kaç? Deprem kaç saniye sürdü? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından duyurulan son depremlerin listesi…

DEPREM NEREDE OLDU?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklanan bilgilere göre; Düzce merkezli Gölyaka’da saat 04.08 sıralarında deprem oldu. Yerin 6,81 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğü 5,9 olarak açıklandı.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI’NDAN İLK AÇIKLAMA

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, depremin ardından TGRT Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Çok şiddetli hissedilen bir deprem oldu. 12 Kasım’da deprem farkındalık tatbikatı yapılmıştı ve bundan sonra gerçekleşti bu deprem. Şu anda elektrikler kesik, insanlar dışarıda. Ölü ve yaralı konusunda henüz bize ulaşan bir bilgi yok. İnşallah olumsuzluk yaşanmamıştır.

Bütün ekiplerimiz dışarıda. Elimizde çok sayıda veri yok. İnsanlar evde durmak istemiyor. Depremden sonra birkaç artçı sarsıntı daha yaşadık. Bu da çok normal. Düzce’de depreme karşı diğer illere göre insanların farkındalığı daha yüksek.

Son yıllarda yapılaşmada deprem yönetmeliklerini en son versiyonlarına kadar harfiyen uyguladık. Yüksek yapılaşmaya son verdik. Zemin+4 kattır. Doğrusunu isterseniz büyük bir yıkım beklemiyoruz.

DÜZCE’DE OKULLAR TATİL

Düzce’deki 5,9’luk depremin ardından 20’nin üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Artçılar arasında en büyüğü 4,2 büyüklüğünde olan deprem de bulunuyor.

Düzce Valisi Cevdet Atay, deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

BAKAN KOCA YARALI SAYISINI AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce’de meydana gelen depremin ardından bilançoya ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu anki durum: Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun.”

DEPREME CANLI YAYINDA YAKALANDILAR

Depremin en şiddetli hissedildiği illerden İstanbul’da deprem anı kameralara yansıdı. TGRT Haber spikeri 5,9 büyüklüğündeki depreme canlı yayında yakalandı. İşte o anlar…

NTV spikeri Buse Yıldırım da deprem sırasında canlı yayındaydı.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Düzce’nin Gölyaka ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin İstanbul’da da hissedildiğini belirterek “Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.” açıklamasında bulundu.

Vali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” ifadesini kullandı.

DEPREM SONRASI DÜZCE’DEN İLK GÖRÜNTÜLER

Depremin merkezi Düzce’de vatandaşlar büyük panik yaşadı. Pek çok kişi kendisini dışarı atarken, bölgeden gelen ilk görüntüler de depremin şiddetini gözler önüne serdi. Bir evin mutfağında çekilen görüntülerde tabakların yerlere döküldüğü görülürken, markette çekilen bir başka görüntüye ise raftan yıkılan ürünler yansıdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir