HALAS NEDİR? ARAPÇA HALAS NE DEMEK? Taksim bombacısının çiçekçiyle diyaloğu ortaya çıktı

featured

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını gerçekleştiren bombacının elindeki gülün sırrı çözüldü. Bombacı ile çiçekçi kadının arasında geçen diyalog ortaya çıkarken, saldırıyı gerçekleştiren Ahlam Albashir’in para üstünü almadığı ve çiçekçiye ‘halas’ dediği ortaya çıktı. Bu haberin ardından halas kelimesinin anlamı merak konusu oldu. Peki halas nedir? Arapça halas ne demek? İşte ayrıntılar…

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen ve altı kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı hain ve kalleş terör saldırısıyla ilgili yeni bir ayrıntılar ortaya çıktı.

Saldırıyı gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir’in (23) kaçarken elinde bulunan kırmızı güllerin sırrı çözüldü. Terörist Ahlam Albashir’in kaçarken elinde bulunan kırmızı gülleri kendisine satan iki çiçekçiden birinin ifadesinin alındığı ortaya çıktı.

thumbnail
İlişkili Yazı
Son dakika: İstiklal Caddesi bombacısı yakalandı! Bakan Soylu saldırının arkasındaki terör örgütünü açıkladı

Çiçekçi Eyüp K. ifadesinde “Bana kaç para diye sordu. Fiyatını söyledim. Bir tane gül verdim. 50 lira verdi. Para üstü olarak 10 lira uzattım. İstemedi. Daha sonra benimle Arapça konuştu. Gerek yok anlamında ‘Halas’ dedi. Benden sadece bir gül aldı” dediği öğrenildi.

halas nedir, halas ne demek, arapça halas ne anlama gelmektedir?

Daha sonra İstiklal Caddesi’ndeki banka oturan terörist Ahlam Albashir’i bankta otururken gören bir diğer çiçek satıcısı da Ahlam Albashir’in yanına gelerek çiçek satmak istedi. Ahlam Albashir önce çiçeği satın almak istemedi.

Çiçek satıcısı ısrarcı olunca hem çiçek satıcısını hızlı bir şekilde başından göndermek hem de kaçarken dikkat çekmemek için ikinci çiçeği satın aldı. Kırmızı güller, kaçışı boyunca terörist Ahlam Albashir’in elindeydi.

HALAS NEDİR? ARAPÇA HALAS NE DEMEK?

Halas nedir, ne anlama gelmektedir? Arapça χlṣ kökünden gelen χalāṣ خلاص (halas) kelimesi; arınma, temizlenme, aklanma anlamına geldiği gibi, tehlikeden veya sıkıntıdan kurtulma manasına da gelmektedir.

Buna göre terörist Ahlam Albashir çiçekçiye halas dediğinde, aslında “kaç, kurtul” şeklinde uyarmak istemiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir