Dolandırıcılardan SMS tuzağı: ‘Yurtiçi Kargo koliniz adres nedeniyle’ mesajı aldıysanız dikkat!

Dolandırıcıların yeni yöntemi, kargo firmalarını taklit ederek kişilerin kredi kartı bilgilerini ele geçirmek oldu. Yurtiçi Kargo adına telefonlara gönderilen mesajlarda "koliniz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir" ifadeleri yer alırken, konuyla ilgili çok sayıda şikayet oluşturulduğu bildirildi.

featured

Sanal dolandırıcılıkta her geçen gün karşımıza farklı bir yöntem çıkıyor. Dolandırıcıların yeni yöntemi ise Yurtiçi Kargo adına SMS yoluyla gönderilen “Kargonuz adres nedeniyle teslim edilemedi” mesajları oldu.

‘YURTİÇİ KARGO KOLİNİZ ADRES NEDENİYLE…’

Son günlerde sosyal medyada artan şikayet ve yapılan uyarılar neticesinde yeni bir dolandırıcılık türü gündeme geldi. Bu yeni yöntemde yurt dışı kaynaklı şüpheli numaralardan telefonlara SMS şeklinde mesajlar gönderiliyor. ‘Kargonun iletilemediği’ iddia edilen mesajlarda, paylaşılan link aracılığıyla adres güncellemesi yapılması isteniyor.

En sık karşılaşılan mesaj “Yurtiçi kargo: koliniz adres nedeniyle değişim merkezine iade edilmiştir, tekrar gönderilebilmesi için lütfen adresinizi güncelleyiniz!” oldu.

PAYLAŞILAN LİNKE DİKKAT!

Linke tıklandığında ise sahte kargo firmasının web sitesine yönlendirme yapılıyor. Burada kişisel bilgilerin yanı sıra banka veya kredi kartı bilgileri talep ediliyor ve maalesef dolandırıcıların eline geçen bu bilgiler sebebiyle kişilerin maddi-manevi mağduriyetler yaşaması kaçınılmaz oluyor.

Dolandırıcılıkla ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar ise bu tip şüpheli numaralardan gelen SMS’lere karşı her zaman tedbirli davranılması gerektiğini belirterek, paylaşılan linklere asla tıklanmamasını ve mesajların silinmesini öneriyor.

YURTİÇİ KARGO UYARIDA BULUNDU

Son günlerde artan şikayetler neticesinde kargo firması da vatandaşlara konuyla ilgili uyarı yapmak amacıyla bilgilendirme mesajı gönderdi.

‘Önemli hatırlatma’ başlığıyla gönderilen mesajda, “Yurtiçi Kargo hiçbir zaman siz değerli müşterilerinden SMS veya Mail aracılığı ile kişisel bilgilerini paylaşmasını ya da kredi kartı ile ödeme yapılmasını talep etmez. Dolandırıcıların başvurduğu kötü niyetli girişimler konusunda dikkatli olmanızı rica eder, sağlıklı günler dileriz.” ifadelerine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir