Ekrem İmamoğlu Nagehan Alçı eleştirilerine parmak salladı: Akıllı olun, vız gelir tırıs gider

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz ziyaretini takip eden gazetecilerle otobüste çektirdiği fotoğraf tartışmalara yol açtı. Söz konusu fotoğrafta Nagehan Alçı'nın yer alması tepki çekerken, eleştirilere İmamoğlu'ndan sert yanıt geldi. Kendisine yüklenenlere parmak sallayan Ekrem İmamoğlu, "Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışanlar olabilir ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil. Onları akıllı olmaya davet ediyorum" dedi. İBB Başkanı'nın bu sözleri de eleştiri yağmuruna tutulurken, Twitter'da 'İmamoğlu' hashtag'i Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşti.

featured

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan Bayramı’nda gerçekleştirdiği Karadeniz ziyareti, siyasette tartışmalara yol açtı. Ancak tartışmalar iktidar ile muhalefet arasında değil, muhalefet kanadının kendi içinde yaşanıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun memleketi Trabzon, Rize ve Artvin’e gerçekleştirdiği ziyarette küçük çaplı mitingler de yapması, söz konusu ziyaretin 2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bir prova olduğu şeklinde de yorumlandı. Ancak Karadeniz turuna asıl damga vuran olay ise İmamoğlu’nun otobüste gazetecilerle çektirdiği fotoğraf oldu.

EKREM İMAMOĞLU ‘NUN NAGEHAN ALÇI İLE FOTOĞRAFINA ELEŞTİRİ

Ekrem İmamoğlu’nu 2019 seçimlerinde destekleyenler, söz konusu ziyarette başta Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök gibi gazetecilerin yer almasını kabullenemedi. Özellikle Ergenekon davalarında cemaatin sözcülüğünü yapan, AK Parti iktidarının en sadık savunucularından Nagehan Alçı ile çekilen karelere tepki yağdı.

Fazıl Say, Gökhan Özoğuz, Atilla Taş, Şahan Gökbakar gibi birçok ünlü ismin de aralarında bulunduğu kesim, kendisinden mücadele etmesini bekledikleri zihniyetle yan yana fotoğraf çektirilmesini eleştirdi.

İMAMOĞLU’NDAN FOTOĞRAF ELEŞTİRİLERİNE CEVAP: AKILLI OLUN

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamlarının 50. yıl dönümü nedeniyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen “Tam Bağımsız Türkiye Yolunda Denizlerin Sonsuzluğa Uzanışının 50. Yıl Dönümü Anma Etkinliği’ne katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tartışma yaratan otobüs pozuna yönelik eleştirilere sert biçimde cevap verdi.

Etkinlikte söz alan İmamoğlu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bu insanlar gelsin, bizi tanısınlar. Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, tartışılır; yarın başka bir ismi davet edeceğim. Ben, ilk yurt içinde yapacağım bir geziye, örneğin Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum.

Bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir. Benimle aynı düşündüğünü söyleyen, anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir. Ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdığının farkında olmayanlar da olabilir bunların içerisinde. Farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil. Ne yapmak istediğimi anlamadan, anlamaya çalışmadan bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum.

İKİNCİ KEZ TEPKİ ÇEKTİ: ÖZÜR DİLE

Fakat Ekrem İmamoğlu’nun kendini savunurken ona oy veren seçmenine parmak sallayıp tehditvari ifadelerle mesaj yollaması tepkileri daha da artırdı. Sosyal medyada birçok kullanıcı #imamoğlu hashtag’iyle tepkisini dile getirdi.

İşte Twitter’da Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştirel paylaşımdan bazıları:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir