Ferhat Tunç öldü mü? Ferhat Tunç kimdir, nereli, kaç yaşında?

PKK'ya yönelik operasyonda örgütün sözde sorumlularından Ferhat Tunç'un öldürüldüğü açıklandı. Öldürülen teröristin türkücü Ferhat Tunç ile aynı isimde olması dikkat çekti. Türkücü Ferhat Tunç'un da PKK'ya olan yakınlığı, vatandaşlarda merak uyandırdı. Peki türkücü Ferhat Tunç öldü mü yoksa yaşıyor mu? Ferhat Tunç kimdir, nereli, kaç yaşında?

featured

Sabah saatlerinde terör örgütü PKK‘ya yönelik düzenlenen operasyonda örgütün sözde sorumlularından Ferhat Tunç’un öldürüldüğü açıklandı. Bu gelişmeden sonra PKK’ya yakınlığıyla bilinen türkücü Ferhat Tunç akıllara geldi. Pek çok kişi ‘Ferhat Tunç öldü mü?’ sorusunun cevabı merak ediyor. Peki türkücü Ferhat Tunç öldü mü? Ferhat Tunç yaşıyor mu? Ferhat Tunç kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? İşte ayrıntılar…

FERHAT TUNÇ ÖLDÜ MÜ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nın sözde Gap-Rıha Eyalet Sorumlusu ‘Rubar’ kod adlı Ferhat Tunç isimli teröristin MİT, havacılık ve Polis Özel Harekat ekiplerinin operasyonu sonucu ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. Bakan Soylu paylaşımında “Uzun zaman, çok titiz çalışma… Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğümüz ve kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Allah onları muhafaza etsin” ifadelerini kullandı.

PKK’nın sözde Gap-Rıha Eyalet Sorumlusu ‘Rubar’ kod adlı Ferhat Tunç

PKK’nın sözde sorumlusunun öldürülmesinden sonra bazı haber sitelerinde büyük bir hataya imzaya atıldı ve türkücü Ferhat Tunç‘un fotoğrafı kullanıldı.

Ölen teröristin yerine kendi fotoğrafının kullanılmasına tepki gösteren türkücü Ferhat Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İçişleri Bakanlığı, PKK’li Ferhat Tunç adlı bir gencin yaşamını yitirdiğini iddia etti. İktidar güdümündeki medya ise haberi benim fotoğrafımı kullanarak, iktidar yanlıları da hesabımı etiketleyerek servis etti. Ölümü her türlü kirli çıkar ve algıları için kullananları kınıyorum. Avukatım konuyla ilgili açıklama yapacak ve kişilik haklarıma dönük bu saldırıyı yargıya taşıyacak. Kandan ve ölümden beslenenlerden çok yakında kurtulmak umuduyla.”

FERHAT TUNÇ KİMDİR, NERELİ?

Ferhat Tunç Yoslun 1964 yılında Tunceli’de dünyaya geldi. Kürt Zaza asıllı türkücü, 1979 yılında liseyi bitirerek Almanya’ya taşındı. Ardından Mainz Üniversitesi’ne bağlı bir müzik okulunda kısa bir eğitim almış ve Kızılırmak adlı ilk albümünü çıkarmıştır.

Ferhat Tunç, elde ettiği müzik birikimini, 1984’te Türkiye’den Almanya’ya giden müzisyen Orhan Temur’la başladığı çalışmaya aktardı ve ortaya Bu Yürek Bu Sevda Var İken albümü çıkardı. Almanya’da olmasına rağmen ülkesinde yaşananlara kayıtsız kalmayan Ferhat Tunç’un bu albümü, 12 Eylül Darbesi’ne itirazın izlerini taşıyordu.

1985’te, 12 Eylül’ün rüzgarlarının henüz sert estiği bir dönemde Türkiye’ye döndü ve yeni bir başlangıç yaparak aynı yıl Vurgunum Hasretine adında Türkiye’deki ilk albümünü çıkardı. Albüm kısa sürede büyük yankı yarattı ve Ferhat Tunç artık Türkiye’de, toplumsal muhalefetin içindeydi. Miting havasında geçen konserler, çok satan albümler ve toplumsal muhalafetin gözdesi olan bir sanatçının ödeyeceği bedel gözaltılar, davalar, mahkemeler ve yıllar süren konser yasakları olacaktı.

Kızılırmak Boylarında Bir Şehir türküsünü Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenlere ithaf etmiştir. Tunceli’de geçen yıl düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nde yaptığı konuşma nedeniyle, Ferhat Tunç’a hapis istemiyle dava açıldı.

Zor Zamanlar İnce Şarkılar kitabı sanatçının bir zamanlar düzenli olarak yazdığı Gündem Gazetesi’nde “Vaveyla” adını verdiği köşesindeki özellikle son üç yıldaki yazılarının derlenip kitaplaştırılmasıyla oluşturulmuş bir eserdir. Her yazısının bir hikayesi olduğunu söyleyen Ferhat Tunç genellikle hikayelerinde; savaş, barış, Kürt sorunu, Alevilerin demokratik istemleri vb. konuları işlemiştir. Çiviyazıları yayınevinde basılmıştır.

Kariyerinin özellikle son yıllarına doğru terör örgütü PKK’ya doğru yakınlaşmaya başlayan Ferhat Tunç’un Kandil’e gidip örgütün kamplarında sözde liderler ve teröristlerle fotoğraf çektirdiği ortaya çıkmıştı. Ferhat Tunç terör örgütünün propagandasını yapmak suçlamasıyla yargılandığı davada da hapis cezası almıştı.

Ferhat Tunç PKK’nın sözde yöneticilerinden Cemil Bayık ile aynı karede

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir