Dalokay Şanlı kimdir? | PKK KCK terör örgütü üyesi Sinan Mirhan etkisiz hale getirildi

featured

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan KCK sözde Yürütme Konseyi Üyesi Sinan Mirhan Kod adlı Dalokay Şanlı, MİT ve TSK’nın Irak/Gare’de gerçekleştirdiği operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Örgütün en üst yönetim mekanizması KCK Yürütme Konseyi ve silahlı kanadın yönlendirildiği HPG konsey üyesi Sinan Mirhan Kod adlı Dalokay Şanlı örgüte 1999 yılında Yunanistan’dan katıldı. Etkisiz hale getirilmeden önce ülkemizde gerçekleştirilmesi planlanan sabotaj, suikast ve fedai türü eylemlerde yer alacak terör örgütü mensuplarının yetiştirildiği, eylem talimatlarının verildiği, Apollo Akademileri yönetiminde yer almaktaydı.

Örgütün istihbarat yapılanmasında öne çıkan yöneticiler arasında yer alan Dalokay Şanlı, PKK/KCK güdümünde aşırı sol örgütlerin katılımıyla oluşturulan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) içindeki silahlı örgütlerle birlikte Türkiye metropollerine yönelik planlanan eylemlerin organizatörüydü.

Türkiye’de yaz aylarında gerçekleşen orman yangınlarıyla gündeme gelen Ateşin Çocukları adlı oluşumun eylemlerini yönlendiren sorumlu düzeydeki örgüt mensubuydu.

Geçmiş dönemde, Avrupa alanında faaliyet yürüten Dalokay Şanlı, KCK Yürütme Konseyi’nin en genç üyelerinden biri olarak, Almanya ve Belçika sorumluluğu gibi görevlerin yanı sıra, KCK Avrupa Meclisi Yürütme Kurulu Üyeliği, KCK Avrupa Yürütme Sözcülüğü ve KCK Avrupa Mali Sorumluluğu gibi örgütün yurt dışı ayağındaki en kritik görevleri üstlendi.

Fransa’daki malvarlıkları Avrupa Birliği yaptırımları kapsamında dondurulan Dalokay Şanlı, 2016 yılında Irak alanına geçtikten sonra örgütün silahlı kanadında hızla yükseldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir