Kılıçdaroğlu Ümit Özdağ’ın adayından memnun

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı önermesine ilişkin olarak, “Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı için bir CHP’liyi önermesinden memnunum” yorumunu yaptı. 

Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı Fikret Bila’ya konuşarak şu açıklamayı yaptı:

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olunca akla bir CHP’li ismin gelmesi memnuniyet verici. Sayın Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak bir CHP’liyi önermesi güzel bir şey. Buna memnun oldum. Kimse merak etmesin. Bu kötü gidişi durduracağız. Millet İttifakı’nın adayı cumhurbaşkanı olacak. Kimin aday olacağı konusunda anahtar 6’lı masa. 6 lider adayı belirleyecek. Biz 6 genel bakan bir kader birliği yaptık. Demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü, medya özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, ekonomik krizin çözülmesi, vatandaşlarımızın insanca yaşama koşullarına kavuşturulması, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi gibi demokratik, sosyal hukuk devletinin tüm kurallarını ve kurumlarını hayata geçireceğiz. İktidara geldiğimizde 5 ay içinde Türkiye rahatlayacak, vatandaşlarımız nefes alacak.” dedi.

Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında Zafer Partisi’nin gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istedikleri ismin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu belirtmişti. Özdağ açıklamasında, Mansur Yavaş’ın toplumun her kesiminden oy alabileceğinin altını çizmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir