Konya’da askeri uçak kazası: Pilot yüzbaşı şehit oldu

featured

Konya 3. Ana Jet Üssü’nden havalanan Türk Yıldızları’na ait NF5 tipi gösteri uçağı Karatay ilçesine düştü. Kaza sonucu uçak pilotu Yüzbaşı Burak Genççelebi şehit oldu.

Konya’da meydana gelen askeri uçak kazası yürekleri yaktı. Saat 14.15 sıralarında eğitim uçuşu için havalanan Türk Yıldızları’na ait bir gösteri uçağı kalkıştan kısa süre sonra yere çakıldı. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda arama kurtarma ve sağlık ekibi yönlendirilirken, yapılan incelemeler sonucu uçak pilotu Yüzbaşı Burak Genççelebi’nin şehit olduğu belirlendi.

Kazaya ilişkin Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır.

Uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.

(Konya’daki uçak kazasında şehit düşen pilot Yüzbaşı Burak Genççelebi)

Konya Valisi’nden açıklama

Kaza sonrası bölgeye gelen Konya Valisi Vahdettin Özkan, uçağın havalandıktan kısa süre sonra yere düştüğünü belirtip şöyle devam etti:

3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan bir uçaktı. Planlı uçuş eğitimi kapsamında uçuşunu gerçekleştirdiği sırada düştü. Maalesef 1 şehidimiz var. Kazayla ilgili teknik çalışmalar devam ediyor.”

Aynı bölgede 9 yıl önce de gösteri uçağı düşmüştü

Kazanın gerçekleştiği bölgede daha önce de benzer bir kazanın meydana geldiği ortaya çıktı. 13 Mart 2012 tarihinde yine Türk Yıldızları’na ait NF5 tipi bir gösteri uçağı, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta yer alan traktör fabrikası arazisine düşmüştü. Kazada Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Özer şehit olmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir