Mustafa Cengiz şirketleri ve serveti | Mustafa Cengiz’in Cengiz İnşaat ile bağlantısı var mı?

Kanser nedeniyle vefat eden Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz'in mal varlığı merak edildi. Peki Mustafa Cengiz'in şirketleri neler? Mustafa Cengiz'in serveti ne kadar? Cengiz İnşaat ile bağlantısı var mı? İşte ayrıntılar...

featured

Mustafa Cengiz şirketlerinin neler olduğuna ilişkin pek çok kişi sorgulama yapıyor. Uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düşen Galatasaray’ın 37. başkanı Mustafa Cengiz’in ölümü Türk sporunda büyük üzüntüye yol açarken, Cengiz’in mal varlığı da merak konusu oldu. Peki Mustafa Cengiz’in şirketleri neler? Mustafa Cengiz’in serveti ne kadar? Cengiz İnşaat ile bağlantısı var mı? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Galatasaray Spor Kulübü’nün 37. Başkanı Mustafa Cengiz, dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yaklaşık 1,5 senedir mide kanseri ve beyin tümörü nedeniyle tedavi altında olan ve rahatsızlığı son zamanlarında fiziksel görünüşüne de yansıyan Cengiz, 71 yaşında İstanbul’da hayata gözlerini yumdu.

Mustafa Cengiz şirketleri merak konusu oldu

CENAZE TÖRENİ PROGRAMI NETLEŞTİ

Öte yandan Mustafa Cengiz’in cenaze törenine ilişkin ayrıntılar da belli oldu. Cengiz’in cenaze töreni 29 Kasım Pazartesi günü Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından gerçekleştirilip, cenazesi Ulus Mezarlığı’nda defnedilecek.

MUSTAFA CENGİZ ŞİRKETLERİ

Mustafa Cengiz 25 Aralık 1949 tarihinde Gaziantep’in Nizip ilçesinde dünyaya geldi. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Mülkiye üzerine tamamladı.

1978 yılında o zamana kadar kamuda görevli en genç Genel Müdür olarak TANSA (Tanzim Satışlar) Genel Müdürlüğü’ne atandı. Bağlı 670 belediyenin iktisadi faaliyetlerine katkıda bulundu. 3 hükumet ile çalıştı. 1981 yılında kamudan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında faaliyette bulundu. Petrol ve akaryakıt sektöründe kendi şirketlerini yönetti. Sektörde, TABGİS (Türkiye Akaryakıt İşveren Sendikası) genel başkanlığını üstlendi. Mustafa Cengiz, Sarper Petrol’ün Müdürler Kurulu Başkanlığını yapıyordu. İstanbul’da pek çok şubesi bulunan Sarper Petrol’ün şirket müdürlüğünü ise Mustafa Cengiz’in oğlu Sarper Cengiz yürütmekte.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Dış İlişkiler Bölümü’nde fahri olarak görev yaptı. Galatasaray Spor Kulübü, Büyük Kulüp, Darüşşafaka Cemiyeti, Mülkiyeliler Vakfı üyesi olan Cengiz, evli ve Sarper adında bir erkek çocuk babasıdır. Mustafa Cengiz yabancı dil olarak İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

MUSTAFA CENGİZ – CENGİZ İNŞAAT ARASINDA BAĞLANTI VAR MI?

Mustafa Cengiz’in şirketleri ile adı yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karışan Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz arasında herhangi bir bağlantı bulunmamaktadır. Mehmet Cengiz Rizeli, Galatasaray’ın merhum eski başkanı Mustafa Cengiz ise Gazianteplidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
5
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir