Nureddin Nebati kimdir? Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Nureddin Nebati kimdir nerelidir?

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan görevden affını isteyerek istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan‘ın yerine, resmi gazetede yayınlanan atama kararı ile bakan yardımcısı Nureddin Nebati atandı. Peki Nureddin Nebati kimdir nerelidir? İşte ayrıntılar…

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Nureddin Nebati, 1964 yılında Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Yine aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uluslararası İlişkiler üzerine yüksek lisansını tamamladı. Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde ise Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktorasını tamamladı.

2003-2009 yılları arasında MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Nureddin Nebati halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir.

Nureddin Nebati’nin İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, TÜGVA, Önder, Utesav Üyeliği devam etmektedir.

TIKLAYINIZ >> Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti, yerine Nureddin Nebati atandı

AKP 4’üncü Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak 2014-2015 yılları AKP Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24’üncü Dönemde İstanbul, 25’inci Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

Orta düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.

BERAT ALBAYRAK İLE GÖRÜŞMESİ

İstifasının ardından uzun bir süre gözlerden uzak bir hayat yaşayan Berat Albayrak ile Nureddin Nebati geçen Ağustos ayında İstanbul Süleymaniye’de bir restoranda görüntülenmişti.

Nureddin Nebati-Berat Albayrak

Nureddin Nebati, Berat Albayrak’a yakınlığıyla biliniyor. Albayrak’ın istifa ettiği ancak henüz resmi bir açıklamanın olmadığı saatlerde desteğini ilk açıklayan isimlerden biri Nureddin Nebati olmuş ve “Biz sizi çok seviyor, size inanıyor ve güveniyoruz Sn. Bakanım” demişti.

FETTULLAH GÜLEN İLE FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, geçmişte Fethullah Gülen’i ziyaret fotoğrafı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir