Son dakika…İşte Sofi Nurettin böyle vuruldu

featured

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada PKK/KCK terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerinden olan “Sofi Nurettin” kod adlı Halef El Muhammed’in TSK unsurları tarafından vurulduğu görüntüleri paylaştı.

Sofi Nurettin kimdir? PKK yöneticisi Sofi Nurettin nerelidir? TIKLAYINIZ

MSB açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladıkları gibi terör örgütü PKK/KCK/PYD/YPG’nin sözde üst düzey sorumlusu Sofi Nurettin kod adlı terörist, Irak’ın kuzeyinde saklandığı delikte TSK ve MİT’in koordineli operasyonuyla etkisiz hâle getirildi.

INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan, 2015-2020 yılları arasında PKK/KCK-PYD/YPG’nin Suriye Genel Sorumlusu olan Sofi Nurettin kod adlı teröristin Irak’ın kuzeyine geçmesi; YPG/PYD’nin PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Hiçbir terör örgütüne ve hiçbir teröriste artık rahat yok! Hangi deliğe girerlerse girsinler korkularıyla birlikte hesap verecekler. Saat 14.30’da teröristler için hazırladığımız mesaj için sosyal medya hesaplarımızda buluşalım.”

TSK operasyon öncesinde MİT ile koordineli çalışarak Sofi Nurettin’in yerinin tespit edilmesi sağlandı.

Sonrasında İHA’lar aracılığıyla bölgede keşif ve gözetleme faaliyetleri kapsamında alınan anlık görüntülerin analiz ve değerlendirmesi yapıldı.

Bölgede sivillerin bulunmadığından emin olunduktan sonra F-16 tarafından teröristlerin bulunduğu mağaraya yönelik atış gerçekleştirildi, Sofi Nurettin ve beraberindeki terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye’den Türkiye’ye yönelik tüm silahlı eylem ve faaliyetlerin en tepedeki yöneticisi olduğu belirtilen “Sofi Nurettin” kod adlı Halef El Muhammed’in, şubat ayında Gara bölgesinde düzenlenen Pençe Kartal-2 Operasyonu sırasında TSK’ye karşı eylemleri komuta ettiği ve 13 kişinin infaz emrini verdiği belirlenmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir