Paribu kimin? Paribu güvenilir mi? Paribu kapanacak mı?

featured

Kripto para borsasında dönen dolapların ardından birçok kişinin yatırım yaptığı borsa firmalarından Paribu için de tedirginlik oluştu. Peki Paribu kimin? Paribu kapanacak mı, güvenilir mi? İşte Paribu ile ilgili son dakika gelişmeler…

Son günlerde kripto para piyasalarında yaşanan düşüş yetmezmiş gibi bir de Thodex ile Vebitcoin’de yaşanan skandallar gündeme bomba gibi oturdu. Thodex sahibinin 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçtığı iddiası, Vebitcoin’in de faaliyetlerini durdurma kararı alması sonrası parasını kripto paraya yatıran kişiler paniklemeye başladı. Türkiye’de en çok yatırım yapılan kripto borsalarından biri de Paribu. Peki Paribu güvenilir mi yoksa kapanacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtı…

Paribu nedir? Paribu ne zaman kuruldu?

Paribu, 2017’de kullanıma sunulmuştur. Paribu, Kripto para alım satım platformudur. Paribu, 2015’te ön hazırlık çalışmalarına başlamıştır. 2016’da kurulmuş, 14 Şubat 2017’de halkın kullanımına açılmıştır.

Alıcı ve satıcıların buluştuğu bir kripto para/TL işlem platformudur. Platformdaki alım/satım emirlerinin tamamı kullanıcılara aittir. Bu nedenle herhangi bir kripto paranın fiyatı, kullanıcıların yaptığı alım/satım işlemlerine bağlı arz/talep durumuna göre kendiliğinden oluşur.

Paribu’da TL yatırma işlemlerinde herhangi bir alt veya üst limit yoktur. Papara üzerinden yapılan TL yatırma işlemlerinde ise 10 TL’lik bir alt limit söz konusudur. TL çekme işlemlerinde minimum çekim miktarı 10 TL’dir.

Paribu’da tüm kripto para yatırma işlemleri ve banka aracılığı ile TL yatırma işlemleri ücretsizdir.

Paribu güvenilir mi? Şirketten son dakika açıklaması…

Firmanın iddiasına göre kullanıcılar Paribu üzerinde hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde 7 gün 24 saat kripto para işlemleri yapabiliyor, Türk Lirası çekme ve yatırma işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Paribu, son dönemde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yayınlayarak yatırımcılarının yüreğine su serpti. İşte o resmi açıklama:

“3,5 milyon kullanıcısı bulunan, işlem hacmi ile Türkiye’nin en büyük kripto varlık işlem platformu olarak haber ve sosyal medya paylaşımlarına konu olan gelişmeleri ekosistemin tüm paydaşlarıyla birlikte takip ediyoruz.

Kurulduğumuz 2017 yılından bu yana kripto varlık sektörünün sağlıklı şekilde gelişimi için regülasyonların gerekliliğini vurguluyor, konuyla ilgili çalışmaları destekliyoruz. Kullanıcı haklarının yasal güvence altına alınması için devletin ilgili kurumlarıyla uzun süredir temas halinde çalışıyoruz.

Öncü ülkelerdeki regülasyonları titizlikle takip eden, çalışmalarını bu doğrultuda sürdüren lider platform olarak; tüm kullanıcılarımızın veri ve varlıklarını kesintisiz uyguladığımız güvenlik protokol ve prosedürleriyle koruyoruz. Kullanıcılarımızın tüm TL ve kripto varlıkları iç denetim prosedürleriyle teminat altındadır. Kullanıcılarımızın varlıkları güvenliği sağlanmış soğuk cüzdanlarda muhafaza edilmektedir.

  • Paribu, Türk Ticaret Kanunu’na uygun bir şekilde kurulmuş bir anonim şirkettir ve Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu başta olmak üzere tüm mevzuatlara tabidir. Bu mevzuatlara tam riayet ile hareket etmektedir. Elde edilen kazanç da Türk Vergi Kanunu ve ilgili mevzuatlara göre vergilendirilmekte ve ödenmektedir.
  • Ayrıca Paribu, bağımsız bir denetim kuruluşu ile kullanıcı varlıkları ve sermaye yeterliliği konularını da kapsayan denetim aşamalarını gerçekleştirmek üzere çalışmaktadır. Denetim raporları da süreç sona erdiğinde şeffaflık ilkemiz gereği yayımlanacaktır.

Belirttiğimiz gibi, regülasyonu destekleyen, olası bir regülasyona hazır şekilde çalışan bir şirket olarak Paribu üzerinden işlemlerinizi 7/24 güvenle yapabilirsiniz.

7/24 hizmet veren Destek Birimimize web sitemizde en alttaki bölümde yer alan “Destek İste” bağlantısı üzerinden, uygulamadaki “Destek” bölümünden ya da Twitter’daki @ParibuDestek hesabından özel mesaj yoluyla erişebilirsiniz.”

Paribu kripto para borsası için tıklayınız.

Paribu kimin? Paribu’nun sahibi Yasin Oral kim?

1985 yılında Ankara’da doğan Yasin Oral, yazılım çalışmalarına lise döneminde başladı. 2001’de, henüz lise öğrencisiyken TÜBİTAK’ın bir yarışmasına katıldı ve TÜBİTAK web sitesi geliştirmelerine dışarıdan destek sağladı.

Üniversite yıllarında taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir internet sitesi kurdu ve site kısa süre içinde nakliyeciler arasındaki koordinasyonu sağlayan tek platform haline geldi.

2009’da Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Oral, 2010’da Türkiye’nin ilk online matbaası matbuu.com’u hayata geçirdi.

Bu girişimlerinin yanı sıra tüm dünyada hizmet veren birçok mesafe hesaplama ve rota görüntüleme projesi yaratarak günlük 250 binin üzerinde kullanıcıya hizmet vermeye başladı. 2015’te online bilet satın alım platformu Biletgo’yu kurdu.

2015’te Paribu’nun ön hazırlık çalışmalarına başladı. Paribu, 2016’da kuruldu, 14 Şubat 2017’de kullanıma açıldı.

Halen Paribu CEO’su olan Oral, Blockhain Türkiye Platformu Yürütme Kurulu üyesi ve Türkiye Genç İş Adamları Derneği üyesidir.

(Paribu sahibi CEO Yasin Oral)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir