Yeliz kimdir? Yeliz olayı nedir? Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı Yeliz

featured

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis’teki bütçe görüşmelerinde konuşurken, kendisine sataşan AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’ya “Arkadaşlar Yeliz konuşuyor” şeklinde cevap verdi. Bu diyalog sonrası “Yeliz olayı nedir?” sorusunun yanıtı merak edilmeye başlandı. Peki Yeliz nedir? Yeliz olayı nedir? Milletvekili Yeliz kimdir? İşte ayrıntılar…

YELİZ KİMDİR?

Meclis Genel Kurulu’nda 19 Ocak 2017 tarihinde ‘başkanlık anayasası’ olarak adlandırılan anayasa değişiklik teklifi görüşülürken herkesin dikkatini çeken bir olay yaşandı.

@yelizadeley kullanıcı adıyla bir Twitter hesabının Genel Kurul salonunun içinden Periscope yayını yaptığı anlaşıldı. Twitter kullanıcılarında şaşkınlık yaratan bu durum kısa sürede tartışma yarattı. Çünkü Meclis’te bu isimde bir Milletvekili bulunmuyordu.

Yeliz kimdir? )Ahmet Hamdi Çamlı Yeliz isimli hesap ile yayın yaparken)

Ama kısa bir süre sonra Periscope yayınının ön kameraya geçmesiyle o hesabın sahte olduğu ortaya çıktı. AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski şoförü Ahmet Hamdi Çamlı’nın, @yelizadeley adıyla sahte hesap açtığı ve o hesap üzerinden de Periscope yayını yaptığı anlaşıldı.

Yeliz kimdir? Yeliz olayı nedir? Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı Yeliz

İlgili hesap, bu durumun ortaya çıkmasının ardından kapatılmıştı.

8
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir